Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Facultat de Dret de la UB s’ampliarà amb un edifici de 16.024 metres quadrats

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

estat_dret

La Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona es traslladarà a un nou edifici de 16.024 metres quadrats que s’ubicarà al solar de la facultat actual, la primera pedra del qual s’ha col·locat aquest dimarts. La nova infraestructura, amb aules per al treball en grups reduïts, una aula de mediació i una per a la simulació de judicis, permetrà traslladar a la Facultat l’ensenyament de Relacions Laborals, que actualment s’imparteix al campus de Diagonal Sud. El centre comença les obres coincidint amb la culminació amb èxit del procés d’acreditació de diversos ensenyaments de grau i màster a instàncies de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya.

L’edifici el construiran les empreses Acciona i Sorigué. Constarà de quatre plantes i soterrani, i es preveu que estigui enllestit el curs 2017-2018. L’obra tindrà un cost de 44 milions d’euros que la universitat abonarà en pagaments semestrals durant deu anys. El nou edifici és una primera fase del projecte d’ampliació de la Facultat.

La Facultat ofereix actualment els graus de Dret, Relacions Laborals, Criminologia, Ciències Polítiques i de l’Administració i Gestió i Administració Pública. A més, té dos programes de doble titulació en Dret amb universitats dels Estats Units (Universitat de Puerto Rico i Nova Southeastern University) que permeten als estudiants que els segueixen presentar-se després a l’anomenat Bar exam, que habilita per exercir d’advocat davant els tribunals dels Estats Units. També s’hi imparteix el títol propi d’Investigació Privada i altres graus conjunts amb altres institucions. En l’àmbit dels postgraus, el centre imparteix deu màsters oficials i cinquanta-un títols propis. En la major part de les titulacions de grau, incloent-hi els tres dobles itineraris, el curs 2015-2016 hi ha hagut més demanda en primera opció que no places disponibles. L’índex per a Criminologia és de 2,18 (peticions en primera opció sobre cada plaça disponible) i a Dret és d’1,55. A més de l’activitat docent, el nou edifici també acollirà tasca de recerca. El centre, l’únic a Catalunya que figura entre els 150 millors del món en el rànquing QS específic de facultats de Dret, té actualment vint grups de recerca reconeguts per la Generalitat, un institut de recerca (TransJus) i quatre observatoris (de Bioètica i Dret, de la Globalització, l’Institut de Dret Públic i l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans). Juntament amb la càtedra i el projecte Jean Monnet, concedits el 2015, la Facultat disposa d’una càtedra UNESCO de Bioètica des del 2007 i d’una beca ICREA, entre altres projectes finançats. En l’àmbit internacional, cada any gestiona més de dues-centes mobilitats internacionals d’estudiants de grau i màster. Si bé la major part d’intercanvis són amb centres europeus i americans, recentment s’ha firmat un acord amb la Universitat Normal de Pequín per permetre la mobilitat d’estudiants i professors en les dues direccions.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere