Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els seminaris de càncer de mama de la UAB celebren la 30a edició amb un programa especial

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

images

Sessió inaugural: dimecres 4 de novembre a les 16h, a la sala d’actes del rectorat

 Mariano Barbacid, Manuel Perucho, Àngel Pellicer, Miguel Beato, Carlos Cordón, Manel Esteller, Ramon Pascual, Caterina Biscari, Pilarín Bayés i Sandra Ibarra participaran, entre d’altres, en el programa d’aquesta edició especial dels seminaris.

 

Els Seminaris “ASPECTES GENERALS I D’INVESTIGACIÓ BÀSICA EN CÀNCER DE MAMA” que organitza des de fa 29 anys el Grup Multidisciplinari per a l’Estudi del Càncer de Mama de la UAB, dirigit pel doctor Eduard Escrich, arriben enguany a la 30a edició. Per celebrar-ho, els organitzadors han preparat un programa especial amb la participació d’investigadors molt reconeguts en l’àmbit de la recerca oncològica i personatges destacats en la lluita contra el càncer.

Manel Esteller, director del programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge, pronunciarà la conferència “Epigenètica i càncer de mama: del coneixement a l’aplicació”, el dimarts 15 de desembre, a les 16h.Mariano Barbacid, exdirector del Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas, parlarà d’“Oncologia molecular, genomes tumorals i futures teràpies” el 23 de febrer a les 16h.

Manuel Perucho, director de l’Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer, Àngel Pellicer, professor de la Facultat de Medicina de la New York University, i Miguel Beato, exdirector del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona, participaran en una sessió conjunta sota el títol “3 dècades de recerca d’excel·lència en càncer. Projecció al futur” el dimecres 16 de març a les 15h.

L’investigador de l’Hospital Mount Sinai de Nova York Carlos Cordón, participarà en els seminaris amb la conferència “Patologia de nova generació: predicció del curs clínic del càncer i abordatge de la causa de la malaltia”, el dimarts 5 d’abril a les 16 hores. Totes aquestes conferències tindran lloc a la sala de graus de la Facultat de Medicina, excepte la darrera, que té el lloc per determinar.

Els seminaris també acolliran una sessió sobre la relació entre la dieta mediterrània i la salut, el 9 de febrer a les 18h a UAB-Casa Convalescència (Av. Sant Antoni M. Claret 171, Barcelona), i una taula rodona, a la mateixa ubicació el 21 de juny a les 18h, sobre la “Lluita social contra el càncer de mama”, amb la participació de la il·lustradora Pilarín Bayés, el doctor Santiago Dexeus, la periodista Nieves Herrero, la advocada Magda Oranich, la cantant Luz Casal i la model Sandra Ibarra entre d’altres.

A més, hi ha hauran conferencies setmanals durant tot el curs impartides per reconeguts investigadors del càncer.

La sessió inaugural dels seminaris tindrà lloc el proper dimecres 4 de novembre, a les 16, a la Sala d’Actes del Rectorat, amb la participació del rector de la UAB, Ferran Sancho; el President de la Comissió Executiva del Sincrotró ALBA, Ramon Pascual; la directora del Sincrotró ALBA, Caterina Biscari; i el director dels seminaris, Eduard Escrich.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere