Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Comença el “BIG DATA CONGRESS” a Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

baixa

Barcelona acollirà aquest 3 i 4 de novembre la primera edició del “Big Data Congress”, que convertirà durant dos dies la ciutat en la capital de la gestió intel·ligent de les dades a Internet, un àmbit que es calcula que generarà 900.000 llocs de feina d’aquí a 6 anys a Europa i que ja estan implantant les principals empreses i ciutats.

Organitzat pel Centre d’Excel·lència en Big Data de Barcelona en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, Eurecat i Oracle, el congrés, que ja ha rebut més de 400 inscripcions, reunirà experts nacionals i internacionals, que parlaran de les darreres innovacions i solucions que aporten les tecnologies Big Data i Data Analytics al sector públic i empresarial.

Els ponents debatran també sobre com aquesta tecnologia transformarà la societat i analitzaran els reptes que suposa la gestió intel·ligent de les dades, fent especial èmfasi en la privacitat en el seu ús, que és una de les principals preocupacions al voltant del Big Data. A més, explicaran les tendències del sector i aportaran exemples reals de com s’estan aplicant les tecnologies més punteres per donar resposta a les necessitats ciutadanes i empresarials.

El congrés va adreçat al creixent sector tecnològic en l’àmbit del Big Data i als empresaris interessats en conèixer les oportunitats i els beneficis que ofereix. Per a facilitar el contacte entre ambdós sectors, comptarà amb una àrea de ponències, una zona de networking i un espai demostrador on empreses tecnològiques en Big Data ensenyaran els seus productes i aplicacions més innovadores.

La creació d’ocupació i la generació de noves empreses és també un dels objectius de la primera edició del Big Data Congress. Amb aquesta finalitat, comptarà amb la sessió “Big Data start-ups”, dedicada a noves companyies creades al voltant de les dades. També lliurarà els premis Big Data Talent Awards, que reconeixeran els projectes de doctorat i de mestratge relacionats amb data analytics més innovadors i amb major impacte socioeconòmic.

Intervencions destacades d’experts Big Data

La primera jornada comptarà amb la participació del vicepresident CRM a King Entertainment, Mikael Journo, dins la sessió “Getting the most from your customer data”, on a través de casos d’èxit reals es mostrarà com les empreses estan extraient valor a les dades dels clients.

El vicepresident d’Investigació a Yahoo Labs, Ricardo Baeza-Yates, i l’investigador Tilmann Rabl seran els keynote speakers de la segona jornada, orientada a les tecnologies Big Data. A continuació, tindrà lloc la sessió “Analytic models to improve business efficiency and reduce user churn”, on es presentaran tendències i tecnologies emergents en models analítics. En aquesta sessió es mostraran diferents models d’analítica predictiva i la tecnologia associada que s’han desenvolupat per millorar la eficiència en empreses i reduir la rotació del clients. Es presentaran també casos d’ús pioners d’empreses proveïdores en Big Data.♦

 

PROGRAMA … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere