Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Seminari sobre etiologia, intervenció i prevenció del suïcidi / CORE en salut mental

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

22

Dimecres, 4 de novembre, tindrà lloc a l’Hospital del Mar de Barcelona el 2on seminari de la Comunitat de Recerca Estratègica (CORE) en Salut Mental de la Universitat Autònoma de Barcelona, sobre la recerca actual en matèria de suïcidi, en particular sobre la seva etiologia, intervenció i prevenció. La trobada hi aplegarà alguns dels principals experts del país en el seu estudi i tractament.

El Seminari, des de les 9h del matí fins a les 15.30h, inclourà presentacions dels últims treballs de recerca realitzats, en què es tractaran aspectes com la relació entre suïcidi i personalitat, els aspectes neuropsicològics de la conducta suïcida o els resultats de programes de prevenció, entre d’altres. Les ponències d’obertura i cloenda de la trobada fixaran l’estat actual d’aquest important problema de salut, així com els reptes de futur en la recerca i en la salut pública catalana.

Per a aquesta edició, s’ha organitzat també el taller “Avaluació i prevenció de la conducta suïcida en atenció primària”, impartit pel professor de la UAB Victor Pérez, cap de Psiquiatria de l’Hospital del Mar i dirigit a professionals sanitaris -i principalment metges de capçalera-, que han d’enfrontar en el seu dia a dia la interacció i tractament de pacients amb un alt risc de suïcidi.

Hi intervindran Antoni Bulbena, director del departament de Psiquiatria de la UAB; Cristina Molina, directora del Pla Director de Salut Mental i Addiccions de Catalunya; Diego Palao, director del Centre de Salut Mental del Parc Taulí; Cecilia Borràs, de l’Associació DSAS (Després del Suïcidi, Associació de Supervivents); Adolf Tobeña, professor del Departament de Psiquiatria i de l’Institut de Neurociències de la UAB; Annabel Cebrià, del Parc Taulí de Sabadell; Joaquim Soler, de l’Hospital de Sant Pau;Joan Deus, de la unitat docent de la UAB a l’Hospital del Mar; i, per últim, Núria Pujol i Antonia Domingo-Salvany, de l’Hospital del Mar/IMIM.

 Un problema de primera magnitud

La mortalitat per suïcidi és un problema de salut pública de primera magnitud, que s’ha incrementant els darrers anys a nivell mundial. S’estima que cada any un milió de persones se suïciden al món, i l’OMS preveu que pel 2020 representarà un 2,4% del total de càrrega de malaltia als països desenvolupats. És una de les primeres causes de mortalitat en persones joves.

La patologia mental és un dels factors principals de risc en països occidentals i per tant un focus d’atenció per la prevenció. En aquest sentit, les polítiques de prevenció del suïcidi són efectives i tenen un impacte positiu en la reducció de la mortalitat, d’aquí la necessitat d’actualitzar el coneixement i intercanviar experiències mitjançant trobades com les que brinda aquest 2on Seminari de la CORE en Salut Mental.♦

 

PROGRAMA … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere