Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Curs “Biophilic cities: regenerar la ciutat amb la renaturalització. Estratègies, eines i gestió per la biociutat” / CUIMPB-Centre Ernest Lluch

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

shutterstock_109771886_spore_biophilic_news_featured

L’Organització Mundial de la Salut en l’informe de la Comissió sobre determinants de la salut (2008), apunta que un entorn físic saludable és essencial per garantir l’equitat en salut i recomana vetllar per tal que la planificació urbana promogui estils de vida saludables i entorns segurs. Les infraestructures ecosistèmiques són una eina estructural, per millorar la qualitat de l’hàbitat urbà en l’espai públic i privat de la ciutat i les conurbacions urbanes, al  servei d’una gestió renovada dels projectes públics i privats.

El curs “Biophilic cities: regenerar la ciutat amb la renaturalització. Estratègies, eines i gestió per la biociutat” aprofundirà sobre els seus continguts i tècniques i presentarà una gamma d’investigacions i projectes urbano-ecològics que s’estan desenvolupant en els context urbà actual.

Aquest curs, que forma part de la programació de tardor del Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo Barcelona (CUIMPB) – Centre Ernest Lluch, està dirigit per Carles Llop, professor d’Urbanisme DUOT, ETSAV-UPC, i Eloi Juvillà, arquitecte del Servei d’Equipaments i Espai Públic, Diputació de Barcelona, i coordinat per Marta Carrasco i Arturo Calderón, investigadors de l’Equip Ciutat Mosaic Territorial, ETSAV-UPC, i es farà els dies 10 i 11 de novembre a la Sala Mirador del CCCB.

La inauguració del curs el faran dimarts 10 de novembre, a les nou del matí, el director acadèmic del CUIMPB-Centre Ernest Lluch, Agustí Bosch, i els directors del curs, Carles Llop i Eloi Juvillà.

Com a ponents intervindran Antoni Alarcón, gerent del Consorci del Besòs; Enric Batlle, professor d’urbanisme, ETSAV-UPC, Batlle i Roig Arquitectes; Timothy Beatley, Teresa Heinz Professor of Sustainable Communities Chair, Department of Urban and Environmental Planning, University of Virginia, EUA; Martí Boada, ICTA-UAB; David Bravo, Premi Europeu de l’espai públic CCCB; Laura Camprubí, Cooperativa El Risell SCCL; Carles Castell, Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial, DiBa; Marc Montlleó, director Tècnic a Barcelona Regional;Josep M Mompín, cap del servei de Paisatge Urbà, Promoció ambiental i Medi Ambient, Ajuntament de Mollet del Vallès; Luis Orive, cap de l’Àrea d’Estudis i Investigació, Centro de Estudios Ambientales de Vitoria-Gasteiz; Margarita Parés, cap del Programa de Biodiversitat. Ajuntament de Barcelona; Montse Rivero, coordinadora Tècnica, Gerència Medi Ambient i Serveis Urbans, Ajuntament de Barcelona; Carme Rosell, Minuartia, UB; Margarita Triguero, CREAL-Centre for Research in Environmental Epidemiology; i Anna Zahonero, professora DUOT-UPC.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere