Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Neix a Manresa una escola de dansa amb vocació internacional per formar joves promeses del ball

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

images

L’entrenadora de ball esportiu i nou vegades campiona d’Espanya d’aquesta modalitat, Karina Rubio, acaba d’estrenar a Manresa, juntament amb la seva parella i exballarí Àlex Cazorla, una nova acadèmia de ball, la Royal Dance. Fa anys que tots dos es dediquen a formar nous talents arreu d’Europa i ara fan un pas més amb l’obertura d’aquest centre que compta amb un mètode innovador d’ensenyament, l’RD Talent. Segons ha explicat Karina Rubio, es tracta d’un projecte dirigit a formar nens de 3 a 14 anys d’una manera integral i multidisciplinària. RD Talent és un programa educatiu personalitzat que ensenya als alumnes cinc disciplines diferents de ball abans d’especialitzar-se en una en concret.

Al llarg de la seva carrera com a ballarins i professors, la Karina i l’Àlex han vist com joves promeses de la dansa abandonaven la seva carrera per diferents motius. Un d’ells era la dificultat per elegir la modalitat de ball que més els agradava. Davant d’això, la nova acadèmia Royal Dance ha nascut amb l’objectiu d’oferir als seus alumnes un gran ventall de disciplines perquè puguin elegir quina és la més adient i, al mateix temps, “formar ballarins i futurs professors més versàtils”, segons ha explicat Cazorla. Els alumnes que participen al programa RD Talent, doncs, fan una classe diària d’una hora de durada i cada dia aprofundeixen en una disciplina diferent. Rubio ha explicat que, “al cap d’un o dos anys aquests alumnes ja hauran provat diferents tipus de ball com el hip-hop, el ballet clàssic, les sevillanes, els balls de saló o el ball esportiu, i podran orientar-se cap aquell que més li agradi”. A partir d’aquí, ha dit Karina, si l’alumne vol entrar en el món de la competició “les hores d’entrenament augmenten i poden passar a les tres diàries”. De fet, el nou mètode d’ensenyament que s’aplica a Manresa està inspirat en d’altres països europeus on la cultura del ball esportiu està més estesa com ara Rússia, Moldàvia, Romania o Moldàvia. Rubio és també directora de l’equip nacional de ball esportiu de Romania. “Després de fer tantes classes a l’estranger i voltar per tot el món he vist que els països més importants del món en el ball esportiu aplicaven aquest mètode, perquè els nens quan comencen no saben exactament què els agrada”, ha expressat.

Un altre dels trets característics de la Royal Dance és el seu caràcter internacional. A les classes del centre manresà s’hi poden escoltar diferents idiomes com el portuguès, el francès, l’anglès o el rus. Es tracta d’alumnes de diferents països que han decidit venir a Catalunya per perfeccionar la seva tècnica i aconseguir una parella de ball. És el cas de la Nora i l’Andrei, de 14 i 15 anys. Ell és de Kazakhstan i va decidir venir a Catalunya per dedicar-se al ball i aconseguir una bona parella per anar a les competicions. Tots dos aniran al campionat del món de Riga que se celebrarà al desembre.

Els impulsors de l’acadèmia Royal Dance lamenten que a l’estat espanyol el ball, a diferència d’altres esports, no estigui tan reconegut. Tot i això, tant Cazorla com Rubio creuen que els valors que es transmeten són molt positius per als infants i “són equiparables als altres esports”. Segons Rubio, amb l’aprenentatge del ball es transmeten diferents valors com “la superació, la competitivitat, el sacrifici o saber admetre les derrotes”. A més, l’entrenadora creu que “el fet que els nens tinguin una disciplina i uns horaris molt marcats fa que el seu cos i la ment sempre estiguin actiu i això és molt bo”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere