Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera celebra els 50 anys

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

pastis_pauka1

El president del CSIC, Emilio Lora-Tamayo, obrirà l’acte

Antics directors i investigadors de llarga trajectòria oferiran una visió transversal  de la història del centre

El pròxim divendres, 27 de Novembre, l’Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera celebrarà el seu 50 aniversari. El president del CSIC, Emilio Lora-Tamayo, obrirà l’acte de commemoració. Ho farà acompanyat per Antoni Roca, Director Adjunt de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), Lluís Cabrera, Degà de la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona i de José Luís Fernández Turiel, director de l’ICTJA.  A continuació intervindran antics directors i investigadors relacionats amb la història de l’Institut per oferir una visió retrospectiva del centre.

Així, participaran Enric Banda, director de l’ICTJA entre el 1988 y el 1991; Javier López Facal, professor del Centro de Ciencias Humanas y Sociales (CCHS-CSIC);  Pere Anadón, investigador de l’ICTJA-CSIC;  Ángel López Soler, director de l’ICTJA-CSICen els períodes 1979-1988 i 1991-2000; i José Luís Fernández Turiel, actual director de l’Institut.

Un centre  de referència en Ciències de la Terra

L’ICTJA es va crear el 25 de novembre de 1965. El seus principals objectius són generar el coneixement necessari per entendre els processos i les dinàmiques internes de la Terra, la millora en la prevenció dels riscos geològics i l’exploració dels recursos geològics. Actualment, hi treballen més d’un centenar de persones, entre investigadors  i personal tècnic.

L’activitat científica del centre s’estructura al voltant de quatre grans línies d’investigació: l’estudi de l’estructura i dinàmica de la Terra, l’anàlisi dels canvis mediambientals presents en els sediments, l’elaboració de models geofísics i geoquímics i, finalment, l’estudi de la cristal·lografia i les propietats òptiques dels minerals.

El centre ofereix a la societat diferents serveis gràcies als seus laboratoris de geoquímica i geofísica, mineralogia, testificació de sondejos, paleomagnetisme i geocronologia.♦

 

Dia i hora: divendres 27 de novembre 2015, 11:30h.

Lloc: Aula Magna de la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona.

Adreça: carrer Martí i Franqués s/n, Barcelona.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere