Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Inauguració exposició Jocs i joguines a l’antiguitat al Museu de Badalona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

jocs1_5

L’exposició Jocs i joguines a l’Antiguitat que s’inaugurarà diumenge 29 a les 11h al Museu de Badalona ens permetrà descobrir com el joc ha estat una eina de diversió i d’aprenentatge que acompanya l’home des de fa mil·lennis.

 

L’exposició Jocs i joguines a l’antiguitat, ha estat produïda pel Museu d’Arqueologia de Catalunya a través d’Arqueoxarxa, la xarxa de museus i jaciments arqueològics de Catalunya, i concebuda pel Museu de Badalona. Recull unes 130 peces arqueològiques, procedents de 13 museus de Catalunya: un sonall de bronze del Museu Nacional d’Arqueologia de Tarragona, una nina hel·lenística del Museu d’Arqueologia de Catalunya – Empúries, una figureta de cavall del Museu de Tàrrega o un taulell andalusí del Museu Comarcal de la Noguera, de Balaguer, són els elements més destacats.

Iocus és el terme llatí que els romans utilitzaven per referir-se al joc, a la diversió, a l’activitat de passatemps. La necessitat social de jugar, al segle XXI, es manifesta en suports digitals, però alhora també es mantenen alguns dels jocs que van inventar els nostres avantpassats. El io-io, la pilota, les bales o la baldufa tenen els seus orígens en cultures molt antigues com l’egípcia, la grega o la romana, i encara ara continuen essent una bona excusa perquè nens i nenes comparteixin una bona estona de diversió.

L’exposició es completarà amb activitats que ens portaran a experimentar en primera persona alguns dels jocs més freqüents al llarg dels temps i també d’altres que ara ens resulten desconeguts, però que en el seu moment van gaudir d’una gran popularitat.

Es complauen a convidar-vos a la inauguració de l’exposició M. Dolors Sabater i Puig, Alcaldessa i Presidenta del Museu i Joan Pluma i Vilanova, Director General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni  Cultural de la Generalitat de Catalunya.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere