Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

H10, Serhs i Bismart, les experiències empresarials que es coneixeran en la jornada ‘Big Data, construint intel·ligència estratègica’

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

gran images

La jornada tècnica ‘Big Data, construint intel·ligència estratègica’ se celebrarà el 4 de desembre a l’Aula Magna de la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili en Vila-seca. Organitzada pel Laboratori d’Innovació i Intel·ligència Turística del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona amb la col·laboració de la Facultat de Turisme i Geografia, se centrarà en com aprofitar les dades de les empreses i institucions turístiques per generar intel·ligència de negoci que els permeti millorar la presa de decisions i els seus serveis, així com incrementar les vendes.

Es posarà de manifest que l’analítica de dades té un gran potencial per a les empreses turístiques i es donarà resposta a diverses qüestions: Què ens diuen les dades sobre els nostres clients i la nostra empresa? Quines dades podem analitzar? Com hem d’organitzar-nos per aconseguir-ho? Quines preguntes hem de plantejar-nos per treure el màxim partit a les nostres dades?

L’estructura de l’acte s’inicia amb la benvinguda a càrrec de Marta Nel·lo, degana de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV, i Octavi Bono, director del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

A continuació es comptarà amb les ponències de Santiago Jáñez, Manager – Retail & Tourism Industries a Eurecat, amb el títol ‘Big Data, la nova aposta del turisme’, i Jon Kepa Gerrikagoitia, responsable del focus de Business Intelligence a Tecnalia, amb “Construint el camí des de la dada al storytelling  al sector turístic”.

La sessió es culminarà amb una taula d’experiències empresarials en l’optimització del Big Data, moderada per Marta Farrero, directora tècnica del Patronat de Turismes de la Diputació de Tarragona, amb la participació d’Humbert Mallafré, responsable d’Organització d’H10 Hotels, Nicolás Lleixá, COO Global Operation, Marketing i Corporate Services de Serhs, i Albert Isern, CEO de Bismart.

“DE LES DADES AL CONEIXEMENT FIABLE PER A LA PRESA DE DECISIONS” Expert en sistemes d’informació i organització amb més de 20 anys d’experiència al sector hoteler, Humbert Mallafré abordarà el fet que per a la societat, per a les empreses i per a les persones és important disposar de coneixement de qualitat i de confiança que ajudi a la presa de decisions en el moment adequat i, com a conseqüència, faciliti la generació de valor. Cada vegada és més important la gestió de les dades i l’obtenció d’informació en temps real.  

“L’ÚS DEL SOCIAL BIG DATA EN LA INVESTIGACIÓ DE MERCAT I CONEIXEMENT DEL CLIENT” Per a les marques, conèixer el seu mercat és fonamental per definir objectius i corregir en cas necessari el seu producte, posicionament o aproximació al consumidor. Nicolás Lleixá explicarà que de mà del Social Big Data podem completar o fins i tot substituir parcialment les tècniques tradicionals com enquestes, focus group, anàlisi estadística complexa, etcètera, i oferir una visió en temps real del que pensa el consumidor, al mateix temps que podem realitzar una gestió personalitzada i establir un major vincle amb ell.

“DE DADES INTEL·LIGENTS A DESTINACIONS INTEL·LIGENTS” Bismart és el Soci de l’Any Mundial de Microsoft en Big Data. El seu CEO, Albert Isern, presentarà les següents solucions de l’empresa especialista en Big Data i Business Intelligence: Smart Destination que analitza grans quantitats de dades generades al voltant de ciutats per proporcionar les millors experiències i impulsar destinacions intel·ligents a través d’informació en temps real; i Sistema d’Informació Intel·ligent un dashboard per millorar la gestió i promoció de les destinacions turístiques i convertir-les en més competitives a través de la captura i l’anàlisi d’informació en temps real relacionada amb l’activitat turística.

Inscripcions:  meritxell.fuguet@pct-turisme.cat (inscripció gratuïta limitada a l’aforament de la sala). ♦

 

PROGRAMA … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere