Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Continuen les sessions del Cinefòrum “Fascinació, por i substitucions tecnològiques” al CCCB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Imatge-fitxa

Arrel de l’exposició “+ HUMANS. El futur de la nostra espècie”al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) s’està realitzant un cicle de cine fòrum relacionat amb la tecnologia, la ciència i la innovació. A partir de quatre pel·lícules de ficció, de les quals se’n projectaran només fragments, el cicle ofereix una oportunitat per endinsar-se en les fascinants interseccions entre la creació cinematogràfica i la construcció i gestió de coneixement cientificotecnològic.

Amb aquest cicle es pren el cinema com a eina de reflexió i discussió per explorar, partint de l’àmbit de la recerca en la història de la ciència, les nostres relacions complexes amb la ciència i la tecnologia, en àmbits tan diversos com la comunicació, l’entorn, el nostre aspecte o la construcció social, cultural i científica de la salut i la malaltia.

Durant les sessions de cine fòrum es comenten aquestes pel·lícules i, en mesura del possible, se’n projecten alguns fragments. Recomanem veure la cinta sencera abans d’assistir a cada una de les quatre jornades, ja que aquestes se centren en analitzar i comentar aspectes concrets de cada un dels films. Aquestes tertúlies aniran a càrrec d’un o més especialistes en el tema del dia.

S’han escollit quatre films, cadascun dels quals correspon a un àmbit de l’exposició “+ HUMANS. El futur de la nostra espècie”. : “Ghost in the Shell 2.0” (Trobar-se amb d’altres), “Seconds” (Capacitats augmentades), “The Boys from Brazil” (Dissenyant l’entorn) i “Amour” (La vida en els límits).

Ja s’està a la segona sessió del Cicle i aquest dijous, 3 de desembre serà lapel·lícula“Seconds” (John Frankenheimer, 1966. 102’), en relació amb l’àmbit de l’exposició “Capacitats augmentades”.

Intervindran  Jorge Molero, professor titular d’història de la medicina i investigador del Centre d’Història de la Ciència (CEHIC) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Michele Catanzaro, periodista, té un doctorat en Física, en teoria de xarxes complexes, per la Universitat Politècnica de Catalunya.

 

Sinopsi de la pel·lícula “Seconds”d’aquest dijous: Arthur Hamilton és un directiu de banc cansat de la seva feina i amb un matrimoni que va directe al fracàs. La seva vida no li plau i es limita a passar-hi amb resignació i avorriment. Un dia, de manera inesperada, rep una trucada d’un íntim amic que creia que era mort. Després de la conversa telefònica, el seu amic li fa arribar un paper amb l’adreça d’una estranya organització que li proposa una nova vida, un nou començament convertit en una altra persona…

Intens i arriscat thriller de suspens dirigit per John Frankenheimer de manera espectacular i basat en una novel·la de David Ely. “Seconds” compta, a més, amb una excel·lent interpretació de Rock Hudson, de les millors de la seva carrera, i va ser nominada a la Palma d’Or al Festival de Cinema de Canes del 1966 i l’Oscar a la Millor Fotografia en blanc i negre el 1967.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere