Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

AMAZON instal·larà al Prat de Llobregat un gran centre logístic

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

maxresdefault

L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha signat aquest dilluns l’adjudicació d’una parcel·la del polígon Mas Blau (El Prat de Llobregat) a la multinacional nord-americana AMAZON, amb una superfície de 15 hectàrees i un cost de 30 MEUR. El gegant del comerç electrònic va optar a l’oferta pública de compra el mes d’octubre i té previst instal·lar un centre logístic, d’acord amb els usos previstos en l’adjudicació. Un cop assignada la parcel·la, la companyia té un mes per signar el contracte d’arres i després formalitzar la compravenda, segons han informat a l’ACN fonts de l’Incasòl. En un comunicat, AMAZON ha celebrat l’adjudicació per poder “seguir expandint” la seva xarxa logística a Europa.

El director de l’Institut Català del Sòl, Francesc Damià Calvet; el president de la Generalitat, Artur Mas; i els consellers de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, han assistit aquest dilluns a la signatura de l’adjudicació –per part de l’Incasòl- a AMAZON d’aquesta gran parcel·la d’El Prat de Llobregat. D’aquesta manera, la Generalitat accepta l’oferta de la multinacional per fer-se amb uns terrenys industrials “d’ús principal” logístic, i amb “usos complementaris vinculats” a l’activitat principal, com són oficines, àrea comercial i restauració. Ja el 2014 va transcendir l’interès de la companyia per aquests terrenys, i el passat mes de novembre es va conèixer que havia optat a l’opció de compra dels mateixos per 30MEUR. Amb tot, l’operació no està tancada. Amb el terreny adjudicat, l’empresa disposa ara d’un mes per formalitzar la compra de la parcel·la, valorada en 30 milions d’euros, quantitat que ingressarà la Generalitat. Més enllà d’això, el contracte de compravenda està condicionat encara a l’aprovació d’una modificació del Pla General Metropolità (PGM) per satisfer la petició de l’empresa de construir fins a 19 metres en alçada, i afegir a l’ús logístic principal els altres usos complementaris esmentats. Segons ha informat l’INCASOL, les condicions de la modificació ja ha superat diversos tràmits administratius i està a prop de ser aprovada. En un comunicat enviat aquest mateix migdia, la companyia multinacional s’ha mostrat “molt satisfeta” amb l’adjudicació per part d’Incasòl al Prat de Llobregat, i ha subratllat el seu interès en “seguir expandint la xarxa logística europea” de la companyia. L’empresa que d’aquesta manera es reconegui el seu interès i “compromís a llarg termini amb l’economia catalana i espanyola mitjançant un ritme d’inversió constant i de creació de treball”.

Satisfacció del Govern

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha celebrat aquesta “nova inversió estrangera d’una gran multinacional a prop del Prat” i s’ha servit d’aquesta notícia per qualificar de “radicalment fals” allò que “alguns han estat dient i repetint que la inversió estrangera fugia del país com a conseqüència del procés”. De fet, el president ha parlat de les “xifres rècord d’inversió estrangera” que Catalunya està tenint precisament en aquest moment. “Tot això vol dir que tenim atractiu, que estem ben posicionats i que tenim futur”, ha afegit Mas, que també ha destacat que aquesta adjudicació “farà que molta gent trobi feina” i contribuirà a “reactivar l’economia” del país. De fet, segons fonts de l’Incasòl, en centres logístics d’aquestes dimensions hi solen treballar al voltant d’un miler de persones. De la seva banda, l’alcalde d’El Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, ha mostrat la seva satisfacció pel treball realitzat del consistori i l’Incasol durant els últims dos anys “fins a concretar-se en una inversió molt important d’una multinacional” que representa, ha dit, “una oportunitat per l’activitat econòmica i concretament per la creació de llocs de treball, principal objectiu que tenim”. Al seu parer, la situació geo-estratègica d’El Prat ha estat determinant en l’elecció de la companyia. “A partir d’ara confio que es pugui concretar el projecte industrial d’inversió i treballarem perquè es pugui concretar l’operació”, ha anunciat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere