Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nova conferència del cicle Freqüències de LA UB DIVULGA: L’univers dels raigs gamma

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

esclat-raig-gamma

Amb motiu de l’Any Internacional de la Llum, la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+i) de la Universitat de Barcelona organitza un cicle de conferències titulat “Freqüències: Un viatge pluridisciplinari a l’espectre electromagnètic”. 

El cicle, en què participaran experts de diferents àmbits del coneixement, està adreçat al públic general i vol posar en relleu que la llum és una radiació electromagnètica, de la mateixa manera que ho són les radiofreqüències, els infraroigs, els raigs X o la radiació gamma. Totes aquestes radiacions formen part de l’espectre electromagnètic i tenen aplicacions en camps tan diversos com ara la física, la medicina, la biologia o l’art. 

La conferència: L’univers dels raigs gamma

Ponent: Josep Maria Paredes Poy. Departament d’Astronomia i Meteorologia, Institut de Ciències del Cosmos, ICCUB (IEEC-UB) 

DIA: Dilluns 21 de desembre 
HORA: 18 h 
LLOC: Sala Gabriel Oliver de l’Aulari Josep Carner de Filologia (Aribau, 2 de Barcelona). 

Els raigs gamma són ones electromagnètiques, les més nocives i penetrants. Es poden utilitzar amb finalitats mèdiques i també per estudiar l’univers que ens envolta. El descobriment de raigs gamma procedents de l’espai va permetre obrir una nova finestra per explorar el cosmos, que ens ha portat a descobrir els fenòmens més energètics mai observats fins ara. La conferència explica quin és l’origen d’aquesta radiació i quins astres la produeixen, així com de quina manera la podem detectar. ♦

Per assistir-hi, cal inscriure-s’hi prèviament … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere