Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Resultats Referèndum del “3+2” a la Universitat de Barcelona i a la Universitat de Lleida

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

32 m

Universitat de Barcelona

 Poca participació al referèndum del ‘3+2’ a la UB, amb un vot majoritari en contra de la reforma

El referèndum sobre el nou model d’ordenació acadèmica que s’ha d’aplicar a les universitats celebrat aquest dijous a la Universitat de Barcelona va congregar poca participació i un vot majoritàriament contrari a l’aplicació de la reforma. El nou model es coneix com a ‘3+2’, en referència als anys que duraran a partir de la seva aplicació les llicenciatures i els graus. En total s’havia convocat 47.183 alumnes de grau i de màster oficial a una consulta que es va dur a terme a tots els centres de la UB entre les 9.00 h i les 20.00 h. Havien de respondre a tres preguntes, la primera de les quals va tenir una participació del 16,77%, la segona del 16,76% i la tercera del 12,12%.

La primera pregunta demanava al participant si estava a favor que no s’apliqui la nova ordenació dels ensenyaments fins que s’obri un procés de debat i participació. El Si va obtenir 6.641 vots, el No 613 i el vot en blanc 12. Hi va haver 29 nuls. La segona preguntava si el participant creia factible, per als estudiants, afrontar el canvi de model del sistema d’ensenyament universitari tenint en compte el cost actual dels graus i màsters i el sistema de beques. El Si va obtenir 551 vots, el No 6.689 i el vot en blanc 23. Hi va haver 26 vots nuls. Finalment, la tercera pregunta plantejava al participant si seguint criteris exclusivament acadèmics creia que el grau que cursava o havia cursat s’hauria d’impartir en tres anys. Hi va haver 799 sís, 4.365 nos i 83 vots en blanc. També hi va haver 26 nuls. El vicerector de Política Acadèmica, Estudiants i Qualitat de la UB, Gaspar Rosselló, ha considerat la consulta “un bon exercici de democràcia”. Ha afegit que la veu dels estudiants “es tindrà en compte” en el debat a l’entorn del nou ordenament acadèmic dels ensenyaments.♦

 

Universitat de Lleida

Més d’un 95 per cent dels estudiants de la Universitat de Lleida que han participat al referèndum convocat per un sindicat estudiantil s’han mostrat partidaris de paralitzar la implantació de l’anomenat 3+2 que afecta els graus, que passen de 4 a 3 anys i màsters, que passen d’un a dos anys.

Un percentatge similar també estan d’acord en un fraccionament de la matrícula més espaiat. Aquestes són les principals dades del referèndum que ha comptat amb la participació de gairebé 2 mil estudiants, és a dir, superior al 21 per cent. Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans han valorat molt positivament aquesta alta participació, que gairebé ha doblat a la de les últimes eleccions a rector.
El portaveu del sindicat, Llibert Rexac ha dit que, després d’aquests resultats, ara és el rector de la universitat de Lleida, Roberto Fernàndez el que ha de fer un pas i pronunciar-se.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere