Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Aelix Therapeutics aconsegueix 11,5 milions d’euros de finançament per desenvolupar una vacuna contra el VIH

Notícia anterior
Notícia posterior

immunoterapia1

Aelix Therapeutics, una empresa catalana especialitzada en el desenvolupament de immunoteràpies contra la infecció pel VIH, ha aconseguit finançament per valor d’11,5 milions d’euros per impulsar el desenvolupament de l’immunogen HTI, el seu principal producte, com a vacuna terapèutica per al tractament contra aquest virus.

L’HTI ha estat desenvolupat en el marc del programa HIVACAT, integrat dins de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa. La inversió s’ha realitzat a través d’Ysios BioFund II Innvierte, el segon fons gestionat per Ysios Capital, i ha comptat amb la participació de Caixa Capital Risc, la divisió de capital risc de “la Caixa”, i de Johnson and Johnson Innovation (JJDC).

En el marc d’aquesta ronda de finançament, Aelix ha incorporat quatre nous membres al consell d’administració: Karen Wagner d’Ysios Capital, José Antonio Mesa de Caixa Capital Risc, Jordi Naval, cofundador de la companyia, així com un representant de JJDC. Els fons obtinguts seran utilitzats per completar l’equip i els assajos clínics començaran a finals de 2016, amb un estudi de seguretat en persones no portadores del virus, i posteriorment inclouran estudis d’eficàcia en pacients infectats.

“Estem encantats d’haver tancat una ronda de finançament de tal importància. El sindicat d’inversió el composen inversors amb perspectives complementàries i, en particular, inversors corporatius de companyies farmacèutiques experts en virologia i vacunes. A més, tenim molt interès en seguir col·laborant amb la comunitat científica internacional per provar aquest nou concepte de teràpia”, comenta el doctor Christian Brander, investigador de l’ICREA a IrsiCaixa i director científic i cofundador d’Aelix Therapeutics.“HTI ha estat desenvolupat a IrsiCaixa partint d’un enfoc únic per al disseny d’una vacuna terapèutica, basant-nos en la resposta immunitària d’aquelles persones que són capaces de controlar el VIH sense necessitat de tractament antiretroviral. Per això hem treballat amb dades de persones procedents de 4 continents, recopilant una quantitat de dades que no està a l’abast de cap altre grup de recerca”, indica el doctor Bonaventura Clotet, director d’IrsiCaixa, cap de Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i cofundador d’Aelix. El principal producte de la companyia, l’immunogen HTI, té el potencial de convertir-se en la primera immunoteràpia capaç de controlar o curar la infecció per VIH de manera eficient. L’immunogen o vacuna HTI ha estat dissenyat per provocar una resposta del sistema immunitari del pacient similar a la que, de forma espontània, produeixen algunes persones portadores del virus que aconsegueixen mantenir la infecció controlada sense necessitat de medicaments antiretrovirals, coneguts com “controladors d’elit”. La vacuna HTI genera una potent resposta immunitària mitjançant la qual les cèl·lules T del sistema immunitari reconeixen les cèl·lules infectades pel virus i les eliminen. Això representa un gran avanç i un clar canvi de rumb respecte a les investigacions portades a terme fins a dia d’avui, segons han informat els responsables del projecte en un comunicat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere