Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Obert el termini de propostes de comunicació del congrés “Xàtiva: història, cultura i identitat. Els Borja en l’art” / Universitat de València

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

image001

L’Ajuntament de Xàtiva, amb la col·laboració de la Universitat de València i l’Institut Internacional d’Estudis Borgians, convoca el primer congrés “Xàtiva: història, cultura i identitat” dedicat, en aquesta edició inicial, a les recreacions artístiques realitzades sobre els papes Borja i la seua família a totes les èpoques.

El congrés tindrà lloc al convent de Sant Domènec de la ciutat de Xàtiva durant els dies 5, 6 i 7 de maig de 2016.

Els investigadors de diferents especialitats (art, història, filologia, comunicació audiovisual, música, humanitats…) que desitgen participar en el congrés amb una comunicació de 20 minuts, poden enviar les seues propostes per ser avaluades al correu congresxativa@gmail.com.

La data límit per enviar una proposta de comunicació és el 31 de gener de 2016. L’organització comunicarà als investigadors seleccionats la resolució del comitè científic en el termini de quinze dies. Els comunicants estan exempts del pagament d’una quota de participació i, per tant, se sotmetran a una avaluació acurada.

Aquesta reunió d’investigadors té com a objectiu principal analitzar la recepció de les figures dels Borja, des de la seua època fins al present, a través de les diverses manifestacions artístiques que s’han inspirat en la cèlebre família valenciana.

Quin concepte s’ha difós dels Borja des del cinema? Com s’han plasmat els papes a la literatura? Com ha influït la televisió, l’òpera o el teatre per consolidar la famosa “llegenda negra” que envolta aquesta nissaga? Quines expressions artístiques de la modernitat s’han interessat pels Borja i des de quina òptica? Quant hi ha de fantasia i quant de documentació històrica a les representacions artístiques que rodegen el cognom més internacional de Xàtiva?

En definitiva, aquest congrés tracta d’estudiar quin tipus de recreació dels Borja s’ha fet i es fa des dels distints discursos artístics per observar de quina manera s’ha fixat el concepte “Borja” o “Borgia” a l’imaginari col·lectiu internacional, més enllà de realitats històriques contrastades. Tractarem de respondre la següent pregunta: com l’art ha plasmat i utilitzat els Borja? Totes les comunicacions que seguisquen aquesta via i oferisquen visions innovadores sobre el tema, seran benvingudes.

 Web oficial … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere