Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Worldwatch Institute presenta l’informe anual “State of the World” a l’ICTA-UAB

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

ww_color_logo

El president del Worldwatch Institute, Ed Groark i el director de publicacions del WWI, Gary Gardner presentaran en un seminari a l’ICTA-UAB  l’edició anual 2016 que està dedicada a la sostenibilitat urbana.

El grup de recerca “Conservació, Biodiversitat i Canvi Global” de l’ICTA-UAB, dirigit pel Dr. Martí Boada, ha elaborat tres capítols de l’informe.

Presentació:  State of the World. “Accelerating the Transition to Sustainable Cities”

Dia: Dimecres, 20 de Gener 2016
Hora: De 10 a 12 hores
Lloc: Sala Z-022/023 ICTA-UAB

 

El Worldwatch Institute visitarà per primera vegada Espanya per presentar a la Universitat Autònoma de Barcelona el seu Informe Anual “La Situació del Món 2016” (State of the World), que enguany està dedicat a la sostenibilitat urbana i en el que ha participat el grup de recerca “Conservació, Biodiversitat i Canvi Global” de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB).

El prestigiós informe, que porta per títol “Accelerant la transició cap a les ciutats sostenibles”, serà presentat pel president del Worldwatch Institute (WWI), Ed Groark i pel director de publicacions del WWI, Gary Gardner el proper dimecres dia 20 de Gener en un seminari que tindrà lloc de les 10 a les 12 hores, a l’ICTA-UAB.

El Worldwatch Institute és una organització independent de recerca que treballa per accelerar la transició cap a un món ambientalment sostenible que doni resposta a les necessitats de les persones. Des de la seva fundació al 1974 per l’analista ambiental Lester R. Brown, el Worldwatch Institute està considerat una de les més respectades organitzacions de recerca ambiental del món, i ha estat escollit per la Universitat de Pennsylvania com un dels tres principals “think tanks” del món en matèria ambiental. Els seus treballs sobre agricultura sostenible, estratègies de desenvolupament baix en carboni, enfocaments basats en els drets de la ciutadania, energia i ambient a la Xina, i sobre economia verda han estat publicats a centenars de mitjans de comunicació i compten amb el suport d’aquells que treballen per construir un món més sostenible arreu del món. El seu principal informe anual “La Situació del Món” es publica en 27 països i en 16 idiomes diferents.

El grup de recerca de l’ICTA-UAB “Conservació, Biodiversitat i Canvi Global”, liderat pel Dr. Martí Boada ha desenvolupat tres capítols de “La Situació del Món”, un d’ells de caràcter conceptual i dos basats en casos d’estudi.

El capítol conceptual El paper fonamental de la biodiversitat a la sostenibilitat urbana té com a objectiu contribuir a una nova forma de pensar sobre el paper de la biodiversitat urbana mitjançant l’ús de la biodiversitat com una de les mesures centrals de la sostenibilitat urbana. El capítol descriu formes de promoure i d’entendre la biodiversitat urbana, els serveis ecosistèmics que presta, i les funcions biològiques a les ciutats. L’ús d’exemples de ciutats a la conca del Mediterrani (Barcelona, Jerusalem, Amman, Roma i Tunísia) ajuda a la comprensió de l’enfocament introduït pels investigadors. El capítol també proposa una nova forma d’entendre la biodiversitat a les ciutats, a través del disseny d’un nou índex de governança del verd urbà que pot servir d’eina i de guia per als administradors de la biodiversitat urbana a la regió mediterrània.

Els casos d’estudi s’han desenvolupat a Barcelona (Barcelona, wooded city between the forests and the sea) i a Jerusalem (The City of Jerusalem: a biodiversity shrine).

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere