Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat Rovira i Virgili dóna suport a l’Associació d’Estudiants i Investigadors Xinesos de Tarragona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

convassociacioxinesos15-1024x766

La nova associació està formada per estudiants i exestudiants de la URV i promou el coneixement de la cultura i la llengua xineses. El Centre de Formació Permanent de la Fundació URV i el Centre d’Estudis Hispànics li donen suport, i una de les primeres activitats és un curs d’iniciació a la llengua xinesa

 

Per tal d’establir la col·laboració, Zhu Rongrong, presidenta de l’Associació; Esther Forgas, directora del Centre d’Estudis Hispànics (CEH), i Charo Romano, directora del Centre de Formació Permanent (CFP) de la Fundació URV, han signat un conveni (11/01/2016) al Departament de Filologies Romàniques de la Universitat Rovira i Virgili, al campus Catalunya. Ha estat present en l’acte la delegada del rector de Comunicació, Noemí Rabassa.

L’Associació d’estudiants i investigadors xinesos de Tarragona la formen, majoritàriament, estudiants i exalumnes dels cursos d’espanyol que ofereix la URV a les universitats xineses, i també ciutadans de la demarcació de Tarragona.

El CEH de la URV  té com a objectiu l’ensenyament de la cultura hispànica i de l’espanyol com a llengua estrangera, i el CFP de la Fundació URV és l’entitat responsable de la gestió dels programes de formació del Centre d’Estudis Hispànics. Les tres entitats posaran en comú, doncs, els mitjans i recursos de què disposen per aconseguir la millora de la carrera professional de l’alumni xinès i el coneixement de les dues llengües i cultures.

Les entitats col·laboraran per a la integració cultural i la millora de l’ocupabilitat de l’alumnat xinès, i en l’organització i difusió de conferències, seminaris i activitats d’interès mutu de difusió de les dues cultures i llengües.

Curs bàsic de llengua xinesa, al febrer

S’ofereix el curs Bàsic 1 de llengua xinesa, per a la comunitat universitària i per al públic general sense coneixements previs de la llengua, que comença al mes de febrer i acaba al maig. Va adreçat a treballadors en empreses amb relacions internacionals amb empreses xineses, persones amb un interès especial en treballar o viatjar a Xina i públic interessat, en general.

El curs, que és presencial i s’imparteix al campus Catalunya dos cops per setmana, els alumnes s’adaptaran a les normes de l’idioma, i vol trencar el mite de la dificultat d’aprendre el xinès.

L’idioma es pot aprendre pas a pas, d’acord amb el pla curricular internacional d’ensenyament del xinès, i de manera molt pràctica, amb una companyia lingüística per a la conversa. En aquest curs 2015-16 ja s’estan impartint el curs Intermedi 2 i el Bàsic 3 de llengua xinesa.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere