Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Més de 130 associacions de cultura popular celebraran la primera Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona

Notícia anterior
Notícia posterior

bastoners

Més de 130 associacions de cultura popular es donaran cita a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats i la plaça Can Fabra del barri de Sant Andreu per celebrar, del 21 al 24 de gener, la primera Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona ‘Som Cultura Popular. La proposta agruparà 300 accions des de dos vessants diferents. D’una banda, activitats dirigides als col·lectius de la cultura popular i al món científic i, de l’altra, un seguit d’activitats de cultura popular per aproximar-les al públic general. La iniciativa neix amb l’objectiu d’esdevenir una cita que se celebri cada dos anys.

La Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona, articulada en 16 àmbits específics, busca convertir-se en un espai de reflexió al voltant de la cultura popular, acollint més de trenta presentacions temàtiques diverses al llarg dels quatre dies. Danses tradicionals, bastoners, castellers, gegants i teatre també faran acte de presència entre el 21 i el 24 de gener a la plaça Can Fabra i a l’esplanada de la Fabra i Coats. Entre les actuacions previstes, s’ha organitzat una cercavila participativa o la celebració dels ‘Versots infernals’ dels Diables del Clot. Alhora, però, la trobada també busca esdevenir l’epicentre de debats, tallers, presentacions, fira de llibres i productes festers, formació, jocs i una mostra d’entitats, que tindrà lloc una mostra d’entitats en què una trentena d’institucions de la ciutat de Barcelona i una vintena més d’arreu dels territoris de parla catalana tindran instal·lats els seus estands.

Exposició d’exposicions

El projecte, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, també inclou una exposició d’exposicions instal·lada a l’antiga fàbrica que amb el nom de Museu Nòmada i sota el paraigües del Museu Etnològic, agrupa per primera vegada 43 exposicions divulgatives creades per diverses associacions i col·lectius catalans. La temàtica és diversa, anant des de la Moixiganga al Campanar de Gràcia, passant per les cançons de Pandero o la història dels Ateneus Catalans. En paral·lel, també hi ha l’Espai de les pantalles, en què es podrà veure una mostra de cinema etnogràfic amb una selecció d’audiovisuals.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere