Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La nova targeta professional europea farà més fàcil poder treballar en un altre Estat membre de la UE

Notícia anterior
Notícia posterior

baixa

A partir d’avui serà més fàcil que puguin exercir la seva professió en un altre Estat membre de la UE els infermers, els farmacèutics, els fisioterapeutes, els guies de muntanya o els agents de la propietat immobiliària, posem per cas, gràcies a la targeta professional europea. Aquesta mena de professionals podran aconseguir, doncs, que se’ls reconeguin més fàcilment les seves qualificacions en un altre Estat membre: òbviament, l’avaluació de les qualificacions es basarà en la normativa existent, però se’n simplificaran els tràmits mitjançant un procediment electrònic; a més, tot plegat permetrà evitar abusos perquè s’ha previst un mecanisme d’alerta que garantirà que pacients i consumidors estiguin adequadament protegits.

«La targeta professional europea és un gran pas endavant perquè els professionals europeus puguin treballar més fàcilment en un altre Estat membre si les seves competències hi són necessàries, buscades i apreciades. La targeta professional europea és una eina pràctica que aportarà beneficis no només als professionals, sinó també a les persones que tinguin necessitat dels seus serveis. Vet aquí un altre dels avantatges que ens aporta l’existència del mercat únic de la UE», ha declarat avui la comissària de Mercat Interior, Indústria, Emprenedoria i Pimes, Elżbieta Bieńkowska.

La targeta professional europea no serà pas una targeta de plàstic, sinó un certificat electrònic emès mitjançant el primer procediment totalment en línia que s’implanta a la UE en matèria de reconeixement de qualificacions. Si funciona bé, en el futur es podria ampliar l’ús d’aquesta targeta a d’altres professions.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere