Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

C’s, ERC, CUP i veïns de Boscos de Tarragona s’oposen a la construcció d’una escola privada en un solar públic del barri

Notícia anterior
Notícia posterior

110912251

La polèmica acompanya, des del primer dia, el projecte per construir una escola privada en uns terrenys d’ús públic del barri de Boscos de Tarragona. Aquest dijous s’ha tornat a fer palesa l’oposició tant dels veïns com d’alguns grups polítics municipals. Així, fent-se seva la reivindicació de l’Associació de Veïns de Boscos, C’s, ERC i CUP presentaran una moció conjunta al plenari del proper dilluns per aturar la cessió dels terrenys a l’empresa que vol aixecar el nou centre educatiu i perquè el solar es destini a un equipament públic. Actualment el solar es troba en fase d’adjudicació, però abans s’han de resoldre els recursos que han presentat els veïns i l’altra empresa que es va presentar al concurs.

Van ser els mateixos veïns els que, al seu dia, van reclamar que es canviés la qualificació dels terrenys en qüestió de zona verda a ús públic, i ara continuen demanant que en aquest espai s’hi edifiqui un equipament públic i no una escola privada, com està previst. Joan Albiol, vocal de l’Associació de Veïns de Boscos –entitat que agrupa uns 200 veïns dels més de 2.000 que viuen a la zona–, ha estat especialment crític amb el consistori tarragoní que, ha dit, “mai ha fet res pel barri”. Albiol ha denunciat la manca d’equipaments a la zona i ha deixat clar que si el projecte tira endavant “no ens quedarem aturats” i plantejaran mobilitzacions. Sobre l’opció que el centre educatiu s’obrís al barri en hores no lectives, cobrint les funcions de centre cívic, ha rebutjat la proposta. “Volem que sigui totalment públic, no volem dependre d’una empresa privada”, ha sentenciat.

Suport de part de l’oposició

L’oposició al projecte té el suport de C’s, ERC i CUP, que al plenari de dilluns presentaran una moció conjunta sobre el tema. El portaveu de C’s, Rubén Viñuales, ha destacat que l’espai, actualment, ja “té vida” sense que s’hi hagi fet cap inversió, i ha apostat per ubicar-hi un equipament públic que “fa falta”. També s’ha mostrat confiat que es pot replantejar el projecte i que altres grups polítics es poden sumar a la seva moció. Des d’ERC, la regidora Mònica Alabart ha defensat que s’hauria d’apostar pel manteniment de les escoles públiques de la ciutat abans de “plantejar escoles d’elit”. En aquest sentit, ha recordat que hi ha centres educatius amb moltes mancances, i fins i tot en barracons, que necessiten millores com més aviat millor. Alabart, a més, ha manifestat que caldria tornar a discutir tot el projecte, ja que s’hi va donar llum verda durant el darrer mandat. Laia Estrada, portaveu de la CUP, ha exposat que “tirar endavant un projecte com aquest és un greuge pels veïns”. “Que la prioritat sigui construir aquesta escola privada no hauria d’entrar en la lògica d’un partit d’esquerres”, ha etzibat, a la vegada que ha criticat també el lloguer que pagaria l’empresa adjudicatària pels terrenys, un “preu de saldo”. Els tres grups han coincidit en què l’Ajuntament hauria de tenir en compte l’opinió dels veïns de Boscos.

Jigsaw British School aposta per seguir endavant

Jigsaw British School és l’escola que va guanyar el concurs d’explotació dels terrenys –12.000 metres quadrats a canvi d’un lloguer de 13.000 euros anuals per 50 anys–. La seva intenció és que el proper curs ja hi puguin començar les classes, en un centre on l’educació es faria íntegrament en anglès. La seva directora, Laia Monguió, ha explicat que han complert amb tots els requeriments que suposa l’adjudicació del solar de Boscos, s’ha posat a disposició del consistori tarragoní i ha afirmat que continuen apostant per aquest projecte. No ha volgut, però, valorar la polèmica sobre els terrenys ja que “és un tema totalment polític” i ells, ha explicat, només van guanyar un concurs. El tràmit es troba en fase d’adjudicació, pendent de resoldre els recursos que han presentat els veïns del barri i l’Escola Internacional del Camp, l’altra empresa que es va presentar al concurs.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere