Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’educació en nutrició té un impacte directe en la millora dels hàbits saludables a les escoles, segons un estudi impulsat per UIC Barcelona i Eurest Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

unnamed

· Així ho demostra l’informe realitzat a més 3.200 estudiants de secundària de 100 escoles de Barcelona.

 · A l’acte hi han participat el Dr. Lluís Serra-Majem, president de la Fundación Dieta Mediterránea, el Dr. Josep M. Argimon, director de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya. També s’ha presentat l’estratègia de la Generalitat de Catalunya per la promoció de la salut.

 

 

El Saló de Graus de la UIC Barcelona ha acollit la presentació de la Càtedra d’Economia Pública: Avaluació de Polítiques Sanitàries i Educatives que la Universitat Internacional de Catalunya té amb l’empresa Eurest Catalunya.

A la presentació, el Dr. Xavier Gil, rector de UIC Barcelona, ha afirmat que “càtedres com aquesta manifesten la voluntat de la universitat per traslladar el coneixement més enllà de les aules i servir millor a la societat”. Per la seva part, Eva Ódena, presidenta d’Eurest Catalunya ha recalcat que “és molt important reforçar la formació per conscienciar en hàbits d’alimentació saludables des de les escoles, per transmetre unes pautes que contribueixin a combatre problemes de salut tan importants com la obesitat infantil”.

Ódena ha explicat que Eurest Catalunya serveix més de 17 milions de menjars a l’any, una bona part d’ells en menjadors escolars. Per aquest motiu, la presidenta de la companyia ha subratllat que estan treballant perquè els nens es converteixin en els protagonistes a l’hora d’escollir els aliments saludables a casa.

Així mateix el Dr. Toni Mora, director de la nova càtedra i degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials, ha agraït la confiança dipositada per la empresa Eurest Catalunya en la universitat i ha destacat que “la major part de la despesa pública a Catalunya es dedica a sanitat i educació. A més, l’accés i ús de microdades és clau per analitzar l’eficiència de les polítiques públiques”.

Durant l’acte s’ha fet públic l’estudi sobre “L’impacte de la formació nutricional sobre decisions alimentàries” en el qual han participat més de 3.200 estudiants de secundària de 104 centres escolars de Barcelona. L’informe, signat pel Dr. Toni Mora, director de la nova càtedra de la UIC Barcelona i Eurest Catalunya, aporta certa llum sobre com es veuen modificades les decisions alimentàries a l’hora d’esmorzar després d’haver rebut un taller de formació sobre hàbits d’alimentació saludables. Concretament, els alumnes que van rebre el taller de nutrició van escollir aliments i begudes més saludables en comparació amb la primera de les eleccions que van realitzar. L’impacte va ser més alt en termes de reducció d’aliments no saludables (15%), en comparació amb les begudes no saludables (6%). Destaca el fet que abans de realitzar el taller un 75% dels nens s’havien decantat per begudes no saludables ensucrades, amb una elevada càrrega calòrica.

L’acte ha comptat també amb una conferència sobre dieta mediterrània i obesitat infantil per part del Dr. Lluís Serra-Majem, catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública a la Universidad Las Palmas de Gran Canaria i president de la Fundación Dieta Mediterránea.

El Dr. Josep M. Argimon, director de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, ha impartit una conferència on ha manifestat als assistents la necessitat de treballar per una millor avaluació de les polítiques sanitàries i per una cultura de la transparència. Argimon ha destacat la “necessitat de compartir les dades que l’administració té amb aquelles persones o grups d’interès que poden generar coneixement i millorar la salut pública i el benestar col·lectiu”.

Així mateix, durant l’acte, Gemma Salvador, Dietista-Nutricionista de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, ha presentat l’estratègia de la Generalitat de Catalunya per la promoció de la salut, qui també ha agraït la feina feta per la UIC Barcelona i Eurest Catalunya.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere