Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Consell de Govern de la Universitat de Barcelona aprova la reorganització departamental

Notícia anterior
Notícia posterior

org_chart

Sense cap vot en contra, amb 39 vots a favor i 6 abstencions, el Consell de Govern de la Universitat de Barcelona, reunit en sessió extraordinària (27/01/2016), va fer un pas decisiu en el procés de reforma d’estructures i organització administrativa de la Universitat, amb l’aprovació de la reducció, en un 44 %, dels departaments de la institució, de manera que passarà dels 106 actuals a 59.

Aquesta mesura representarà un estalvi econòmic en complements de càrrecs de 400.000 euros anuals, que amb els incentius de finançament addicional aportats per la Generalitat de Catalunya, augmenten un 25 % els recursos dels departaments. La reorganització departamental fomenta la transversalitat docent i la potenciació de línies de recerca conjuntes, que afavorirà l’atracció de recursos i el posicionament internacional de la Universitat. En cap cas, la reforma comporta cap reducció de plantilla.

El rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, es va mostrar molt satisfet per l’acord del Consell de Govern: «L’aprovació d’avui és el final d’un procés participatiu de dos anys que ha tingut la generositat, la responsabilitat i el sentit institucional dels membres de la comunitat universitària, als quals cal agrair especialment tota la seva implicació». Ramírez va destacar: «Avui és un dia important i positiu per a la institució, tal com han fet notar diferents membres del Consell de Govern».

Per la seva banda, el vicerector d’Estructures i Governança, David Vallespín,va apuntar que la reorganització dels departaments «permetrà als centres, amb estructures homologables internacionalment i en exercici de la seva autonomia universitària, afrontar els seus plans estratègics de futur».

L’aprovació departamental suposa un pas necessari i definitiu en un procés que culminarà amb l’agrupació pendent dels centres que es preveia en l’acord del Consell de Govern del passat 20 d’abril del 2015 i amb la corresponent reforma administrativa de la Universitat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere