Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

III Workshop El Camp de les Lloses | Noves tecnologies aplicades a l’exploració, registre i anàlisi arqueològica / Tona, 12-02-16

Notícia anterior
Notícia posterior

Imagen1

El proper 12 de febrer es celebrarà el III Workshop El Camp de les Lloses a Tona, amb el tema Noves tecnologies aplicades a l’exploració, registre i anàlisi arqueològica. Les ponències i debats es realitzaran a la sala de plens de l’ajuntament de Tona.

En les darreres dècades l’Arqueologia s’ha consolidat com una ciència multidisciplinar. Progressivament, els equips de recerca s’han fet més amplis en termes científics, integrant dades de camps de coneixement cada cop més variats.

La constatació que els fets del passat no es centren necessàriament en el jaciment arqueològic, si no que s’expliquen també en la interacció entre les poblacions humanes i amb el seu entorn, han propiciat un ús creixent de les tècniques d’exploració i anàlisi de major escala. En paral·lel, l’Arqueologia, antigament basada predominantment en l’excavació, ha assumit la necessitat d’una acció menys agressiva sobre l’entorn, i ha donat l’entrada a noves tècniques i mètodes d’obtenció d’informació no destructius.

El workshop que presentem vol oferir als participants un conjunt de conferències centrades en diferents disciplines emergents aplicades a la recerca arqueològica. Hem volgut fer èmfasi en un enfocament pràctic basat en casos d’estudi que il·lustrin el potencial de les noves eines en mans dels equips de recerca arqueològica, incloent cronologies des del bronze a l’Arqueologia Medieval.

El worshop inclourà sessions sobre l’ús de la Teledetecció, l’anàlisi espacial, la Geomorfologia o la Geofísica Arqueològica, però també la presentació de casos d’integració de diverses d’aquestes tècniques en el marc de projectes arqueològics recents.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere