Primera celebració de l’Any Nou Xinès a ESADE – Universitat Ramon Llull
. L’Any Nou Xinès actual, traspassat al calendari occidental, ha començat oficialment el 8 de febrer de 2016
· La celebració, organitzada per l’ESADE Students’ Chinese Association, ha comptat amb la presència del cònsol general de la República Popular de la Xina
· Gairebé un centenar d’alumnes de la comunitat xinesa participen actualment en els programes d’ESADE
El campus d’ESADE a Sant Cugat s’ha engalanat per donar la benvinguda a l’Any Nou Xinès. L’acte, que ha comptat amb la presència de Tang Heng, cònsol general de la República Popular de la Xina a Barcelona i Josep Franch, degà d’ESADE Business School, ha estat promogut pels integrants de l’ESADE Students’ Chinese Association. En la celebració, que ha estat una mostra de la integració i el valor intercultural d’ESADE, s’ha pogut gaudir de diverses activitats tradicionals xineses dutes a terme per professionals de l’Escola Kongzi de Barcelona, com el Tambor Xinès, la Dansa del Drac Gongfu o la Dansa de Lleó, entre d’altres.
A la celebració també hi han assistit Shiru Chang, director d’Institut de Confuci de Barcelona; Chuen Ping Lam, President d’Unió d’Associacions Xineses de Catalunya; Jiang Li, president d’ESADE Students’ Chinese Association i Ivana Casaburi, directora de l’ESADE China Europe Club, una plataforma de negocis per promoure el coneixement i les relacions econòmiques i institucionals de les empreses xineses a Europa, integrada per les multinacionals xineses presents a l’Estat espanyol o en altres països europeus.
Noves aliances entre ESADE i la Xina
Ens expliquen que la demanda de directius que puguin acostar-se al gegant asiàtic és cada vegada més gran. Per això, un dels objectius d’ESADE és cobrir les necessitats actuals del mercat i dotar els professionals amb les habilitats necessàries per créixer en aquest país. A més, el nombre d’estudiants d’aquesta nacionalitat a les aules ha crescut exponencialment durant els darrers anys, i actualment gairebé un centenar els alumnes de la comunitat xinesa que participen en els programes d’ESADE.
Així, com a part de la seva estratègia d’internacionalització, fomentar les relacions amb el país asiàtic ha estat una prioritat per a l’escola. Una mostra d’això és l’acord amb la Guanghua School of Management de la Universitat de Beijing (la institució educativa més antiga i prestigiosa de la Xina) que ha fet possible el llançament, a principis del present curs acadèmic, d’un nou programa de MBA Dual, de dos anys de durada, impartit entre Beijing i Barcelona.
També a principis d’aquest curs, ESADE anunciava el llançament d’un nou MSc en Global Strategic Management juntament amb la McIntire School of Commerce de la Universitat de Virgínia (EUA) i Lingnan College de la Sun Yat-Sen University, de la Xina. Un màster que pretén mostrar les complexitats de l’entorn empresarial global des de tres perspectives diferents: la nord-americana, l’europea i l’asiàtica; i que inclou una estada de 2 mesos a Guangzhou.
Així mateix, recentment, ESADE ha arribat a un nou acord amb la Chinese University of Hong Kong (CUHK) per ampliar els seus vincles davant la creixent demanda d’intercanvis entre Europa i Àsia en estudiants de BBA. Un acord que reforça el primer conveni entre ESADE i CUHK per oferir programes d’intercanvi a estudiants de l’MBA, signat el 1998.♦