Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Leo Messi dóna suport a la recerca en càncer a la infància i l’adolescència a Vall d’Hebron

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

baixa (1)

Leo Messi torna a ajudar a la investigació en càncer infantil a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. En aquesta ocasió, el jugador del Futbol Club Barcelona ha finançat, a través de la Fundación Leo Messi, el sou d’una gestora de dades que donarà suport durant tot aquest any al grup de Recerca Translacional en Càncer a la Infància i l’Adolescència del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), liderat pel Dr. Josep Sánchez de Toledo.

La Dra. Míriam Vidal s’ha incorporat recentment per ajudar a la coordinadora d’estudis d’assaigs clínics en càncer infantil. La seva tasca és gestionar totes les dades dels pacients que s’han d’incorporar a un assaig clínic: com es troben, antecedents, quina és la seva resposta al tractament, etc. Per a ella, la seva feina és molt gratificant perquè, segons assegura, “amb la meva petita aportació, estic contribuint a millorar la vida dels nens, que per a tots els que treballem aquí són el més important”.

El Dr. Josep Sánchez de Toledo comenta que aquesta aportació de la Fundación Leo Messi complementa els esforços del Servei d’Oncohematologia Pediàtrica, del VHIR i d’altres associacions “per tal de millorar la qualitat assistencial, la recerca i el benestar dels nens i adolescents afectats pel càncer, així com de les seves famílies”. D’altra banda, subratlla que “la incorporació de la Dra. Vidal millora l’equip multidisciplinar que porta a terme la recerca en càncer de la infància i l’adolescència”.

El grup de recerca es dedica a trobar nous mitjans diagnòstics i nous tractaments per combatre el càncer en aquestes edats. El grup està directament vinculat a l’hospital, que és un centre de referència internacional en el tractament del càncer i les malalties hematològiques en infants. El Servei d’Oncohematologia Pediàtrica compta amb una unitat d’assaigs clínics per a tractaments innovadors que permet l’accés a les últimes teràpies que s’estan provant al mercat, i pertany al Innovative Therapies for Children with Cancer (ITCC) Consortium. La seva experiència, recursos humans i tecnologia els permeten oferir una atenció multidisciplinària i integral als pacients i les seves famílies, cobrint tots els procediments diagnòstics i els tractaments més avançats.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere