Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Proper “Debat RecerCaixa”: “Com reduir l’abandonament i el fracàs escolar” / ACUP

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

fracaso

Un 22% dels joves catalans de 18 a 24 anys deixa els estudis abans d’haver acabat l’educació secundària el doble de la mitjana de la UE, d’un 11% una decisió que té repercussions el seu futur professional i laboral. I el nombre d’alumnes que repeteix curs a Espanya s’ha incrementat en els darrers anys i supera el 32% del total, un fet que té un elevat cost econòmic i social. Com es pot millorar el rendiment i la motivació de l’alumnat? Què cal fer per reforçar l’atenció personalitzada i la qualitat de l’ensenyament? Quin és el cost del fracàs escolar pel sistema educatiu? Quines estratègies s’estan impulsant des de la UE, l’administració i els propis centres per combatre aquest problema?

Entorn aquestes preguntes girarà el debat ‘Com reduir l’abandonament i el fracàs escolar?’ que moderarà Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País. Hi participaran Miquel Angel Essomba (Comissionat d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona i Universitat Autònoma de Barcelona), Pilar Ugidos (Escola Miquel Bleach i Fundació Jaume Bofill), Javier Díez-Palomar (Universitat de Barcelona) i Xavier Raurich (Centre de Recerca en Economia del Benestar, CREB-UB)

L’acte s’inclou dins el cicle “Els debats de RecerCaixa”, una iniciativa del programa d’impuls a la recerca científica d’excel·lència RecerCaixa, que promouen l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i l’Obra Social “la Caixa”. El cicle consta de sessions independents i té com a objectiu obrir un espai de diàleg per reflexionar sobre temes d’actualitat i contribuir a la millora del benestar social.

L’acte tindrà lloc el dijous 18 de febrer, de 18.30 a 20:00h, al Palau Macaya (pg. de Sant Joan, 108, Barcelona). Entrada lliure. Places limitades. 

Inscripcions … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere