Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Primer estudi europeu sobre la percepció d’hospitalitat dels visitants de Barcelona / ESADE- Universitat Ramon Llull

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Hospitality

“Cuidar al turista multiplica per 8 la despesa a la ciutat de destí”, segons un estudi d’ESADE

 El 71% dels turistes consideren l’hospitalitat com un element clau per a l’elecció d’una destinació urbà o de compres

 Un elevat nivell d’hospitalitat contribueix directament a un major consum per turista a Barcelona, ​​segons l’informe, que assenyala que els visitants que arriben a la Roca Village fan una despesa global vuit vegades més gran a la ciutat

 

Els visitants d’Orient Mitjà són els que més valoren l’hospitalitat de Barcelona, ​​seguits pels turistes de Rússia, Sud-est Asiàtic i Xina

Els turistes consideren l’hospitalitat i els serveis elements imprescindibles per triar el destí del seu viatge; tant és així que el 71% dels visitants la consideren un factor clau per a l’elecció de les vacances (ja siguin urbanes o de compres), assenyala l’estudi “Hospitalitat a Barcelona i La Roca Village, el que aporta una destinació de compres a un destí urbà “, elaborat per ESADE i La Roca Village. Aquest és el primer estudi que utilitza l’hospitalitat com a ràtio de valoració d’una destinació, els resultats del qual permeten interpretar el valor d’aquest factor i la seva aportació a l’experiència global dels visitants de la ciutat.

L’hospitalitat engloba dos conceptes: el primer inclou elements com l’entorn agradable, l’acollida, la seguretat o el transport; i el segon valora la confiança, l’eficiència, l’espai confortable o el factor sorpresa, entre d’altres. L’estudi avalua la percepció de l’hospitalitat per part dels visitants de Barcelona i d’una destinació de compres com La Roca Village.

A més hospitalitat, més despesa per turista

Les destinacions turístiques i les empreses que apliquen aquest element en el seu model de negoci obtenen millors resultats a tots els nivells, un factor clau per a l’atracció de nous mercats, assenyala l’informe. A més, un nivell alt d’hospitalitat contribueix a una major despesa per turista. De fet, els visitants que arriben a la Roca Village acaben realitzant una despesa global vuit vegades més gran que els que només visiten Barcelona, ​​ja que aquest turista roman fins a sis dies de mitjana en la destinació, quan normalment la mitjana del turista a Barcelona no supera els tres dies.

 Per al director de l’estudi i catedràtic de Màrqueting d’ESADE, Josep-Francesc Valls: “aquest estudi és un clar indicador que hem entrat en l’era de l’hospitalitat. Les empreses que la incloguin en les seves pràctiques i en el seu concepte de negoci milloraran el dwelling time [temps d’espera] dels seus clients i aquests li remuneraran amb despeses mitjana molt superiors als d’altres empreses “.

Per Elena Foguet, Business director de Value Retail Spain, “la presentació d’aquest estudi, on s’analitza l’impacte de l’hospitalitat des de la perspectiva del detall, forma part del nostre compromís per seguir innovant en la categoria del turisme de compres. Com a companyia, el nostre proper repte passa per aplicar elevats estàndards d’hospitalitat a l’experiència que oferim en els nostres villages. Estem molt satisfets que una entitat acadèmica del prestigi com ESADE ens doni suport, comparteixi la nostra visió i hagi liderat un estudi el model es pot aplicar a la resta del sector turístic “.

L’hospitalitat acaba tenint un elevat impacte econòmic a les ciutats. Precisament, les urbs que tenen un elevat nivell d’hospitalitat, aconsegueixen superar les expectatives dels visitants.

Turistes de l’Orient Mitjà, els que més valoren l’hospitalitat barcelonina

Pel que fa a nacionalitats, els visitants de l’Orient Mitjà són els que millor valoren l’hospitalitat de Barcelona (3,23 sobre 4) seguits pels turistes internacionals de Rússia, Sud-est Asiàtic i Xina (3,06 sobre 4). En tots els casos, aquest element supera les seves expectatives.

Segons els resultats de l’estudi, si l’hospitalitat està ben valorada pels visitants, com en el cas de la Roca Village (3,07 sobre 4), l’experiència obtinguda supera les expectatives (3,29 sobre 4) i, en conjunt, el destí rep una valoració superior. Els visitants que rep el Village valoren l’experiència (3,28 sobre 4), l’entorn agradable (3,29 sobre 4), la seguretat (3,15 sobre 4), el servei rebut a les botigues i el punt d’informació, el valor dels productes i el seu preu.

Pel que fa a Barcelona, ​​els turistes consideren que el valor obtingut supera també les seves expectatives. En aquest cas, el que més valoren és l’experiència de la ciutat (3,35 sobre 4), l’atractiu comercial (3,27 sobre 4) i l’oferta cultural (3,26 sobre 4), seguits per les activitats de lleure , l’allotjament, el valor de les compres i el preu.

A més, l’informe revela que quan els visitants realitzen una despesa elevada en compres, també contribueixen a un major consum en sectors com l’allotjament, l’oci o la restauració.

El concepte d’hospitalitat

El consumidor té la predisposició d’arribar a un nivell de satisfacció superior en base a unes expectatives molt elevades. Per això, les empreses aconsegueixen l’hospitalitat mitjançant pràctiques rigoroses de qualitat i gestió de les experiències aplicant determinats sistemes organitzacionals.

Segons la xef Carme Ruscalleda, ponent en una de les últimes jornades de l’Aula Internacional d’Innovació Turística d’ESADE: “l’hospitalitat és l’art de rebre, d’atendre i de complaure al client culminant les seves expectatives. Comença amb el compromís professional de la corporació i s’associa amb un elevat confort “.♦

L’Estudi complet … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere