Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Jordi Caparrós, nou delegat d’Estudiants de la Universitat de València

Notícia anterior
Notícia posterior

pp est

Jordi Caparrós Gutiérrez, estudiant de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, ha assumit les funcions de delegat d’Estudiants de la Universitat de València. La presa de possessió ha tingut lloc en un acte celebrat aquest dimarts, 1 de març, al Rectorat. Jordi Caparrós és estudiant de Filologia Catalana i ha estat coordinador de l’Assemblea General d’Estudiants de la Universitat.

L’acte ha comptat amb la presència del secretari autonòmic d’Inclusió i Igualtat, Alberto Ibáñez; la directora general d’Universitats, Investigació i Ciència, Josefina Bueno; vicerectors i degans; així com membres de la mesa de l’Assemblea General d’Estudiants i representants d’estudiants en diferents òrgans de representació i govern de la Universitat.

En la seua intervenció, el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha remarcat la importància de la participació de les estudiantes i dels estudiants en la governança universitària, i ha destacat el model propi de la Universitat de València per a recollir un estil participatiu i de govern universitari que incorpora un estudiant en el Consell de Direcció, dins del marc legal actual, articulat a través de la Delegació d’Estudiants, creada per acord del Consell de Govern l’any 2002.

El rector ha agraït la tasca desenvolupada per Daniel González Serisola, anterior delegat d’Estudiants, i ha reafirmat la voluntat d’impulsar la participació estudiantil en la vida universitària des del diàleg i el treball col·lectiu. Així, el rector ha assenyalat que, per primer cop en la història de la Universitat, l’estudiant que s’incorpora al Consell de Direcció no sols ha estat nomenat pel rector després d’un procés de consulta amb els grups d’estudiants amb representació al Claustre, sinó que també s’ha consultat a l’Assemblea General d’Estudiants.

Emprant les paraules del poema de Vicent Andrés Estelles ‘Assumiràs la veu d’un poble’, el nou delegat d’Estudiants ha repassat la història de la Delegació i la seua trajectòria en el moviment estudiantil, i ha presentat les principals línies d’actuació d’aquesta nova etapa de la Delegació. Caparrós ha expressat la seua voluntat de potenciar l’eix representatiu dels estudiants a la Universitat, incrementar la participació estudiantil en els processos electorals amb la implicació dels diferents òrgans i estaments universitaris en aquest objectiu, potenciar les polítiques d’igualtat en l’àmbit de les estudiantes i els estudiants, així com impulsar nous esdeveniments universitaris que es consoliden com a punts de trobada i participació de l’estudiantat.♦

 

Sobre Jordi Caparrós Gutiérrez

Jordi Caparrós Gutiérrez (L’Alcúdia de Crespins, 1986) va començar els seus estudis universitaris de Filologia Catalana l’any 2011.

En el seu primer any universitari ja va ser elegit representant d’estudiants en la Junta de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, i en el Departament de Filologia Catalana.

Des del 2012 fins l’actualitat ha estat elegit membre del Claustre de la Universitat de València, i ha participat en les comissions de Biblioteques i Documentació i de Política Lingüística. En aquest àmbit, ha format part dels programes de Voluntariat Lingüístic.

Entre els anys 2012 i 2015, va ser coordinador de l’Assemblea de Representants d’Estudiants (ADR) de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

En abril de 2013 va ser elegit Coordinador General de la mesa de l’Assemblea General d’Estudiants (AGE), funcions que ha exercit fins a febrer de 2016.

Ha representat la Universitat de València en diferents òrgans del Sistema Universitari, tant autonòmic com estatal. Així, entre els anys 2013 i 2016, ha estat membre del Ple del Consell Valencià d’Universitats i Ensenyament Superior, del Consejo de Estudiantes Universitario del Estado (CEUNE) i de l’Asamblea Estatal de Representantes de Estudiantes (AERE).♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere