Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Ensenyament de la Generalitat de Catalunya canvia els criteris de preinscripció per al curs vinent

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Seal_of_the_Generalitat_of_Catalonia.svg

 

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha canviat els criteris de preinscripció per al curs vinent 2016-2017. La principal novetat és la supressió de la possibilitat de sumar 40 punts pels germans grans d’alumnes que estiguin estudiant a escoles adscrites a l’institut on es vulgui entrar. El DOGC publica aquest dilluns les bases del procés de preinscripció on es puntualitza que aquesta possibilitat només es donarà en els casos en què hi hagi una única escola adscrita a un únic institut. Es tracta d’una reclamació impulsada per famílies amb un únic fill ja que consideraven “discriminatori” aquest criteri de puntuació per assignar institut ja que penalitzava clarament els nens sense germans. Així, enguany tenir un germà petit a l’escola de primària adscrita a l’institut ja no atorgarà un plus de fins a 40 punts com en cursos anteriors.

 

“El que hem volgut d’alguna manera és intentar resoldre una problemàtica que ens havia arribat i que hem confirmat que era certa en d’altres processos anteriors de preinscripció”, ha reconegut el director general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa, Jordi Miró, que ha detallat que el conflicte neix d’una determinada interpretació de la normativa estatal que conferia la categoria de centres únics a totes les escoles de primària adscrites a un institut. Amb aquesta lectura tots els germans grans –amb el petit encara a primària- tenien automàticament els 40 punts i passaven per davant dels ‘fills únics’ a l’hora de poder escollir institut. “Es donava la circumstància que les famílies amb un sol fill tenien una competència sobrevinguda, sí”, ha assegurat Miró.

 

Problemàtica concentra a Barcelona

 

”Fonamentalment la problemàtica es concentrava a Barcelona, però hi ha hagut casos en d’altres llocs del país”, ha puntualitzat el director general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa, que ha precisat que el Departament d’Ensenyament ha hagut de donar “unes quantes voltes” a la redacció de la nova preinscripció per no generar altres incendis. “A vegades vols arreglar una cosa i se te n’espatlla una altra”, ha ironitzat Miró. “Ens vam reunir amb les federacions d’Ampes, van estar d’acord i vam acordar considerar –a efectes de preinscripció- un únic centre adscrit i no una pluralitat de centres”, ha detallat el director general d’Ensenyament. “Els 40 punts es mantenen, però només s’atorgaran quan l’institut que vols anar és el que realment està adscrit al centre de primària”, ha afegit Miró. A banda d’aquesta petita però important modificació, els criteris de preinscripció per al curs 2016-2017 es mantenen inalterables. “No hi ha cap cosa més rellevant. Sempre hi ha petits retocs de redacció però com que és un tràmit un punt complex procurem no fer massa canvis d’un any per l’altre per no marejar pares i escoles”, ha conclòs el director general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere