Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

ACVic Centre d’Arts Contemporànies inaugura Per(…)formar-nos, una mostra que reuneix experiències novedoses d’ensenyament de l’art a la universitat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Imagen1

ACVic ha inaugurat Per(…)formar-nos, una exposició a cura de la solsonenca Marta Ricart que reuneix quatre experiències novedoses d’ensenyament de l’art a la universitat amb l’objectiu “de reconsiderar els rols” per poder-los treballar més horizontalment.

Des del centre, consideren la mostra una manera de “retroalimentar-se amb la universitat, cosa que tindrà una repercussió potent en el futur”, segons Ramon Parramon, el seu director artístic.

El muntatge inclou peces en format de vídeo, foto i text però també elements sorprenents com una tenda de campanya que Eva Marichalar , professora de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, va utilitzar en una de les accions amb els seus alumnes al barri Serra-de-Sentferm de Vic.

 

ACVic Centre d’Arts Contemporànies ha inaugurat amb un concorregut acte Per(…)formar-nos, una exposició que reuneix quatre experiències novedoses d’ensenyament de l’art a la universitat amb l’objectiu “de reconsiderar els rols”

per poder-los treballar més horizontalment, com ha explicat la solsonenca Marta Ricart, curadora de la mostra que inclou l’aportació de tres professores universitàries més i els seus alumnes. Des del centre, consideren la mostra una manera de “retroalimentar-se amb la universitat, cosa que tindrà una repercussió potent en el futur”, segons Ramon Parramon, el seu director artístic.

Amb el subtítol Escenaris i pràctiques d’improvisació a les aules, el muntatge inclou peces en format de vídeo, foto i text però també elements sorprenents com una tenda de campanya que Eva Marichalar , professora de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, va utilitzar en una de les accions amb els seus alumnes al barri Serra-de-Sentferm de Vic. També hi trobem objectes com una llauna de Coca Cola i guixos de colors que van escollir els alumnes de Judit Vidiella, professora del Grau en Arts Escèniques de l’ERAM de la Universitat de Girona, per presentar-se a principis de curs a través d’un exercici d’identificació.

Per la seva banda, Ricart exposa accions realitzades amb els seus estudiants d’Educació Infantil de la UManresa / UVic-Universitat Central de Catalunya, en format de fotografia i vídeo.

La part del muntatge corresponent a Assumpta Bassas, docent del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona, es va acabar de conformar aprofitant una acció durant la inauguració en què els seus estudiants van col·locar fotos relacionades amb el concepte de performance en uns prestatges en forma de pentagrama i després es van enrotllar amb un fil amb la part del cos en què sentien més vinculació amb cada imatge per finalment desenredar-se com a metàfora que cada u seguirà el seu camí. També es van dur a terme dues accions més: un berenar que els participants havien de prendre estripant un film de plàstic que cobria els aliments, a càrrec d’Eva Marichalar, com a estratègia per generar situacions de comunicació; i en la veu no es veu, en què es va posar de manifest la importància de la postura del cos i del to de veu a l’hora d’expressar-se.

De cara al futur, les artistes participants a Per(…)formar-nos, que s’exhibirà a l’espai lateral fins al 2 d’abril, es plantegen ampliar la col·laboració “per investigar i poder fer intercanvis”.

L’exposició ha programat diverses activitats cada divendres fins que s’acabi: l’11 de març es durà a terme Cercar l’escenari, una proposta de Deriva Mussol per caminar per la ciutat i treballar la relació amb l’entorn; i el 18 de març, s’impartirà el taller La dir-fer-(encia) del ser, a càrrec d’Ada Vilaró, que versarà sobre la diferència sexual a les aules a través de la performance. L’1 d’abril es clourà amb la taula rodona Aprendre a través deles accions, en què participaran les artistes, i dues accions, “érase una vez….” i “nom’escolten….”, a càrrec d’alumnes dels estudis involucrats en l’exposició.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere