Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els nous graus de 3 anys capten l’atenció dels estudiants al Saló de l’Ensenyament

Notícia anterior
Notícia posterior

image_preview

Els nous títols de grau de 3 anys han captat l’atenció dels estudiants que han assistit a la primera jornada del Saló de l’Ensenyament. La Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI) adscrita a la UB i l’Escola d’Estudis Internacionals (ESCI), adscrita a la UPF, són els quatre centres que han programat, respectivament, Global Studies, Disseny i Arts Digitals, Creació i Producció Digital, i Bioinformàtica, que té caràcter interuniversitari amb la implicació de la UPF, la UB i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Els expositors han argumentat criteris acadèmics o d’internacionalització per explicar els estudis de 180 crèdits de cara al curs vinent.

L’únic grau presencial totalment públic serà el de Global Studies, que “parteix de la idea de les relacions internacionals clàssiques i li afegeix una vessant humanística”, tal com explica Enric Cerveró, estudiant de la UPF encarregat d’informar sobre aquest títol. Pel curs que ve s’oferiran 60 places, 40 reservades a alumnes de la Unió Europea, i la resta per universitaris de fora. Tot i que encara no s’han establert els preus públics definitius, la UPF preveu que aquests estudis s’inclouran en la categoria B, el que suposaria un preu de 2.287,12 euros l’any, com altres titulacions amb la mateixa qualificació. ”El fet que sigui de 3 anys permet que els convenis amb les altres universitats europees”, dels quals “la majoria” també tenen els graus amb aquest format, “siguin més fàcils”, ha argumentat Enric Cerveró. “Alguns alumnes es preocupen una mica més perquè siguin 3 anys ja que consideren que potser és una devaluació dels estudis”, ha afegit. A més, el màster posterior ha generat dubtes entre els interessats en aquest grau, pel que Cerveró ha recordat que “no és obligatori”, però sí “recomanable”. D’altra banda, a l’estand de la UOC han pogut explicar pocs detalls sobre Disseny i Arts Digitals i han emplaçat els interessats a una presentació que es farà el proper divendres al Saló de l’Ensenyament. “És un grau que en ser tan nou encara no tenim tota la informació”, ha dit Meritxell Gibernau, una de les expositores d’aquesta universitat. L’ENTI oferirà Creació i Producció Digital, enfocat en “la part artística d’un videojoc”, segons Joan Puigcercós, director executiu del centre. Sobre el fet que sigui un grau de 3 anys, Puigcercós ha assegurat que “dóna una sortida professional molt gran” ja que “moltes empreses de videojocs estan demanant artistes” i considera que és una durada “suficient” per completar una preparació en aquest àmbit. “Hi haurà carreres que hauran de ser de 4 i n’hi haurà que hauran de ser de 3, dependrà de si tots plegats hi posem sentit comú i sabem administrar-ho”, ha sentenciat. Els altres estudis no subvencionats seran els de Bioinformàtica, que impartirà l’ESCI, a través de la UPF, la UB i la UPF, íntegrament en anglès amb un cost de 9.900 euros anuals. La oferta respon a “una mancança” a nivell de graus per obtenir una formació conjunta “entre biologia, computació, física i química”, ha afirmat Mònica Uñó, cap de gestió acadèmica del centre. “Com que justament el que es pretén és que sigui un grau internacional, amb molta mobilitat”, s’ha apostat, “com a la resta d’Europa”, per una durada de 3 anys, ha destacat Uñó.

Baiget assegura que els nous graus no augmentaran “l’esforç econòmic

”Després de la visita institucional d’inauguració del Saló de l’Ensenyament, el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha assegurat que la nova oferta de graus de 3 anys no incrementarà “l’esforç econòmic d’estudiants i famílies”. Baiget ha recordat que “els titulats dels futurs graus de 180 crèdits podran cursar el primer any de màster a preu de grau” i ha afirmat que el nou model es regeix per “criteris acadèmics”, fruit “del consens entre el Govern i les universitats”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere