Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Fira Universitària del Pla d’Urgell ajudarà uns 1.500 estudiants a decidir el seu futur acadèmic

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

vw.mollerussa.fira-universitaria.16.03.01.presentacio-604x270

• Es farà el dijous 31 de març al Pavelló Firal amb la participació de 22 universitats i centres educatius de tot Catalunya. 

L’Oficina Jove del Pla d’Urgell va acollir (1/3/2016) la presentació de la primera edició de la Fira Universitària del Pla d’Urgell, una iniciativa pionera a la comarca i que tindrà lloc el dijous 31 març al Pavelló Firal de Mollerussa. La fira es desenvoluparà de 9 del matí a 2 del migdia i està organitzada per l’Oficina Jove del Pla d’Urgell.

La presentació va comptar amb la participació de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, del president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Josep Maria Huguet, de la regidora de l’Ajuntament de Mollerussa, Imma Casanella, i de la també regidora i consellera comarcal, Rosalia Carnicé, 

Aquesta nova proposta consisteix en un esdeveniment gratuït que constarà de 25 estands i que oferirà xerrades i tota la informació que els estudiants necessiten per decidir el seu futur acadèmic sense sortir de la comarca. Va adreçat a estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius dels instituts.

L’alcalde de Mollerussa ha destacat que aquesta iniciativa que ja es fa en altres llocs “era una de les mancances que havíem detectat al Pla d’Urgell”, i que ara es podrà cobrir “oferint informació a una xifra que inicialment és d’uns 1.500 estudiants de la comarca, però que es podria ampliar ja que la fira està oberta a altres comarques i és gratuïta”. Solsona ha assenyalat a més que s’ofereix un doble servei: “Als estudiants, que rebran informació, i als centres que hi participen, que podran explicar el seu projecte”. 

La Fira Universitària del Pla d’Urgell s’articularà en dos espais: al denominat A, s’oferiran durant tot el matí xerrades cada 20 minuts a càrrec de representants de diferents universitats d’arreu de Catalunya, mentre que al B, les xerrades seran cada 40 minuts i aniran a càrrec de responsables de diversos centres de les comarques lleidatanes. En total, hi prendran part 22 centres formatius.

Així, està previst que per l’espai A hi passin la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, l’Escola Universitària de Turisme de Barcelona, la Universitat Abat Oliba, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de Vic, la Universitat de Barcelona, la Universidad Nacional de Educación a Distancia, la Universitat Ramon Llull, la Universitat Internacional de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra. Per la seva part, a l’espai B hi participaran La Salle de Mollerussa, l’Institut Torre Vicens de Lleida, l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, l’Escola de Sobreestants d’Obres Públiques de Tàrrega, Erasmus + mobilitat internacional / Garantia Juvenil, l’Institut Mollerussa i l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere