Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Deu empreses ofereixen contractes a la Fira UdL Treball NOTA EDITORIAL

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

workers

Una desena d’empreses de la seixantena que participen aquest dimecres en la 3a edició de la Fira UdL Treball ofereixen contractes a graduats de la Universitat de Lleida. Es tracta d’Activa Mútua, GFT Consulting, Grup Alimentari Guissona, Mister English, OPP Group, Optima, Ros Roca, Serveto, Vall Companys i Quonext, interessades majoritàriament en titulats amb perfils tecnològics, enginyeria mecànica i recursos humans. La resta de firmes participants també recullen currículums per incorporar-los a les seves respectives borses de treball, mentre l’Agència Catalana de Turisme ofereix la possibilitat de sol·licitar beques per treballar a l’estranger, segons informa la UdL.

L’edició d’enguany de la Fira UdL Treball aplega 66 empreses -26 més que en la passada edició-, majoritàriament del sector agroalimentari (16), les noves tecnologies (9) i l’enginyeria (7), tot i que també hi són presents consultores, asseguradores, mútues, bufets d’advocats, cadenes comercials, acadèmies d’idiomes, empreses de l’àmbit de la construcció, la seguretat, el transport, editorials, agències de viatges, entre altres. La major part són empreses vinculades al territori lleidatà, tot i que també n’hi ha de fora. Al llistat d’expositors, 47 en total, cal afegir una desena de col·legis professionals, i els estands del Ministeri de Defensa, PIMEC o el Servei d’Ocupació de Catalunya, a més dels propis de la UdL (Alumni, Consell de l’Estudiantat i Càtedra d’emprenedoria).

Prop de 550 estudiants de la Universitat de Lleida s’han inscrit en els diferents tallers que s’han organitzat durant la jornada per donar a conèixer diferents possibilitats i eines per a la recerca de feina. A més dels inscrits en les diferents activitats, la UdL espera que passin pel certamen més de 200 estudiants i titulats més, ja sigui per deixar els seus currículums o per realitzar alguna entrevista amb les empreses interessades. Durant la inauguració, la vicerectora d’Estudiants de la UdL, Neus Vila, ha exposat que la Fira UdL Treball “vol ser el punt de referència anual a la ciutat que impulsi i faciliti al teixit empresarial la captació del millor talent que genera la Universitat” i així “facilitar la inserció laboral dels graduats i al mateix temps obrir la universitat a les empreses”.

La Crida-CUP demana la retirada de l’estand de l’exèrcit de la fira

La Crida per Lleida-CUP ha expressat el seu rebuig “més enèrgic” per la presència d’un estand de l’exèrcit al certamen i n’ha demanat la retirada a la Universitat la de Lleida. El grup municipal ha lamentat que “la universitat pública enlloc de promocionar la cultura de la Pau i les eines per a un futur més just i digne, decideixi tractar l’exèrcit com una empresa per a l’ocupabilitat dels futurs estudiants”. Des de la Crida defensen que “la Universitat hauria de ser garant dels drets de les persones i hauria de ser la primera en oposar-se al conflicte armat” i, per això, no hauria de “mostrar les eines de l’horror i la mort promocionant les forces armades. Des de la Universitat de Lleida, però, han remarcat que s’ofereix estands a totes les empreses que volen ser presents a la fira i que no es discrimina a qui s’hi apunta.♦

 

NOTA EDITORIAL:

Continua sent una vergonya que les Associacions de la Universitat de Lleida continuïn sent discriminades i no tinguin el seu estand a aquesta Fira UdL Treball. Un estand subvencionat, evidentment, perquè les associacions són “UdL”, malgrat els hi pesi als sectors més retrogrades de la Universitat de Lleida.

Sí, hi ha col·legis professionals, estands propis de la UdL com Alumni, el Consell de l’Estudiantat i la Càtedra d’emprenedoria, perquè no hi pot estar la comunitat universitària de base organitzada, que son les associacions. Quan hi ha associacions amb Programes especials per a donar feina i quan qualsevol plataforma és bona per presentar el potencial de l’estudiantat. Hi ha seleccionadors de personal que valoren com un actiu valuós, més que les notes, que el graduat hagi tingut una vida universitària activa amb iniciatives pròpies a les Escoles i Facultats.

El Vicerectorat dels estudiants de la UdL amb Neus Vila al capdavant, continua amb el seu ninguneig a les associacions, amb un model de gestió de la vida universitària d’esquena a tota mena de sinèrgies. Una llàstima. Tota una política de gestió de talonari i d’incapacitat de crear complicitats productives.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere