Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Fundació Joan Miró trasllada la col·lecció del pintor a un nou espai expositiu del mateix edifici

Notícia anterior
Notícia posterior

Imagen1

La Fundació Joan Miró presentarà el pròxim 8 d’abril ‘Joan Miró. Col·lecció’, una proposta per redescobrir la col·lecció permanent de la Fundació, amb un nou plantejament museogràfic.

Actualment, la fundació està duent a terme els treballs de trasllat de la col·lecció Joan Miró a un nou espai expositiu amb l’obertura, examen i col·locació dels nous dipòsits de la Fundació.

Rosa Maria Malet, directora de la Fundació Joan Miró, ha fet èmfasi en què volien recuperar “els espais que inicialment l’arquitecte Josep Lluís Sert i Joan Miró van preveure per presentar-hi algunes de les obres claus de l’exposició” com per exemple els coneguts tríptics del pintor. La futura exposició inclourà obres de la col·lecció permanent i alguna de nova.

Aquest nou espai expositiu de l’obra de Miró vol posar en valor el diàleg i complicitat del pintor i l’arquitecte Josep Lluís Sert. Malet ha assenyalat que el visitant es trobarà amb algunes de les obres que li resultaran familiars “en uns espais dins de l’edifici que van ser pensats per l’arquitecte i l’artista per acollir aquestes obres”.

També ha anunciat que aquests espais “s’obriran i aniran destinats a exposicions temporals” i significaran, segons Malet, “un nou repte per artistes contemporanis perquè exposin a la Fundació Miró”. En aquest context, ha assegurat que “en un centre d’art contemporani no pots trobar una forma que sigui única i inamovible”. El futur projecte és una producció de l’equip de la Fundació i, com ha explicat Malet, és possible gràcies a que han rebut “algunes noves obres en concepte de dipòsit que s’integren al conjunt de la col·lecció; gràcies a que el dipòsit de la col·lecció Kazumasa Katsuta es pot integrar a la col·lecció i sobre tot gràcies a que la col·lecció Joan Miró és extraordinària i permet seguir tota la trajectòria de Miró tot i no tenir obres com ‘La Masia’ o ‘El Carnaval d’Arlequí’”. Malet ha recalcat que la nova mostra “pot ajudar a conèixer millor Joan Miró i si cap engrescarà aquells estudiosos que vulguin fer-ho a entrar en aspectes de la seva obra”. En aquesta línia, ha recalcat que és “un artista que encara que tot sembla molt clar i fàcil, queden molts aspectes per descobrir”. La directora de la Fundació Joan Miró creu que el públic de Barcelona que s’estima Miró podrà trobar-hi també novetats com també ho farà el turista de fora la capital catalana “perquè Miró és un dels artistes més universals que hi ha”.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere