Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Vocabulari forestal de la Universitat Politècnica de València s’incorpora al Multidiccionari de la Xarxa Vives

Notícia anterior
Notícia posterior

20160331111444Multidiccionari

El juny de 2015 el TERMCAT va publicar dins la seva col·lecció de Diccionaris en Línia el Multidiccionari de la Xarxa Vives d’Universitats, un producte fruit del treball col·laboratiu d’ambdues institucions. El Multidiccionari responia a la voluntat de difondre en línia i de manera unitària els lèxics elaborats pel Grup de Treball de Terminologia i Nomenclatura, integrat per diversos serveis lingüístics universitaris, de la Comissió de Llengua de la Xarxa Vives d’Universitats.

D’ençà que es va publicar el Multidiccionari, el gestor de terminologia del TERMCAT —que és el que sosté aquesta nova interfície de consulta— ha facilitat el manteniment i l’actualització d’aquestes dades terminològiques de la Xarxa Vives i, específicament, ara ha permès que s’hi incorpori un nou producte. Es tracta del Vocabulari forestal de la Universitat Politècnica de València, un recull de 4.688 termes de l’àmbit de l’enginyeria forestal amb equivalències en castellà, francès i anglès.

Amb aquesta actualització, el Multidiccionari posa a disposició la consulta de 10.139 termes dels àmbits d’especialitat següents: botànica, ciència política, didàctica de l’educació física, educació musical, enginyeria forestal, enginyeria industrial (mecànica i termodinàmica), fotoquímica i infermeria. En funció de les característiques de cada diccionari d’origen, els articles poden contenir equivalències en castellà, francès i anglès, definicions o notes. El Multidiccionari també és accessible des del portal de la Xarxa Vives d’Universitats. Així mateix, des del Cercaterm també es poden consultar les fitxes del Multidiccionari, amb un marcatge específic que n’indica la procedència.

La col·lecció Diccionaris en Línia del web del TERMCAT recull més de cent repertoris terminològics d’àmbits especialitzats.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere