Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Cada català es va gastar 7,4 euros de mitjana en videojocs durant el 2015 / EAE Business School

Notícia anterior
Notícia posterior

101231_videojocs

Cada català es va gastar 7,4 euros de mitjana en videojocs, segons conclou un estudi d’EAE Business School, i se situa per sota de la mitjana espanyola (8,25 euros) i per darrera de la despesa que va fer cada madrileny (8,5 euros), basc (8 euros) i asturià (8 euros).

 Per territoris, Catalunya és el que més gasta, amb 54 MEUR, junt amb Andalusia, amb 55 MEUR i la Comunitat de Madrid, també amb 54 MEUR, segons l’estudi. D’altra banda, l’informe situa l’Estat entre els països que menys inverteixen en aquest sector, amb 318 milions d’euros, lluny dels 4.726 MEUR dels Estats Units, els 1.934 MEUR del Japó i els 1.702 MEUR d’Alemanya; i preveu una contracció del mercat fins espanyol fins els 252 MEUR, un 20,5% menys.

L’estudi mostra que hi ha grans diferències en el consum de videojocs entre les diferents comunitats autònomes. Per exemple, a Andalusia, que és la que més despesa fa, es gasta 27 vegades més que a la Rioja, que és la menys diners hi destina, o quatre vegades més que a Castella i Lleó. En el cas particular de Catalunya, la despesa multiplica per 9 la de les Illes Balears o 6,75 vegades la d’Aragó. Al conjunt de l’Estat, es va invertir 318 milions d’euros en videojocs durant l’any passat, el que suposa una caiguda del 4% respecte el 2014. Pel que fa la despesa per habitant -8,25 euros- es va reduir en un 3,5%. D’altra banda, l’informe detalla que el 92% són per a videoconsola, mentre que el 8% restant era per a ordinadors, tant PC com Mac.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere