Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Presa de postura del CEUCAT davant la moció presentada al Parlament de Catalunya per CSQP sobre la disminució d’inscripcions d’estudiants a les universitats

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Posicionament del CEUCAT davant la moció presentada al Parlament de Catalunya per CSQP sobre la disminució d’inscripcions d’estudiants a les universitats i la precarietat laboral del Professorat Docent i Investigador (PDI) i del Personal d’Administració i Serveis (PAS)

COMUNICAT:

L’aprovació de la moció presentada per CSQP al Parlament de Catalunya sobre la disminució d’inscripcions d’estudiants a les universitats i la precarietat laboral del Professorat Docent i Investigador (PDI) i del Personal d’Administració i Serveis (PAS), ha deixat al Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) amb certa preocupació davant la poca solidesa de contingut efectiu amb l’anunci de rebaixa del 30 % de les tasses universitàries, així com les noves propostes de governança que s’intueixen dins la comunitat universitària.

Amb el Real Decreto 14/2012, el govern espanyol (liderat en majoria pel Partit Popular) aprova la coneguda Llei Wert. Entre d’altres mesures educatives, s’estableixen les forquilles de preu públic per als ensenyaments universitaris i les situa entre el 15 i el 25 % (Titol II. Article 81, punt 3, apartat b) del RD 14/2012).

Aquest decret permet que les diferents comunitats autònomes estableixen els preus de matrícula en els estudis universitaris promovent que a Catalunya s’encarissin fins al màxim possible a partir del 2012.

A les universitats catalanes, el que s’està generant amb l’aplicació dels preus actuals és que l’eina que hauria de servir per conscienciar a la societat de que estudiar genera unes despeses, s’acaba convertint en un element vist com a recaptatori que permet a les universitats assumir les despeses no compensades per l’estat a partir d’unes polítiques de finançament coherents que facin pensar en la gratuïtat dels estudis universitaris a curt termini.

Amb l’anunci de la rebaixa del 30 % de les tasses universitàries (que en cap cas especifica que sigui una rebaixa en els preus dels crèdits universitaris) s’està fent demagògia sobre el que en realitat això significa, i encara queda molt lluny dels preus públics de 2011. Tampoc s’acompanya d’una proposta d’enfortiment del finançament universitari que eviti generar dèficits que posin en perill la continuïtat de la pròpia universitat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere