Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

E-Week, la setmana digital a Vic

Notícia anterior
Notícia posterior

e

El debat entre llibertat i seguretat serà un dels eixos centrals de la dotzena edició de l’E-Week, la setmana digital a Vic

 

L’E-Week arrencarà el proper dilluns, 11 d’abril, amb la conferència inaugural de l’enginyer Francisco Martín, que presentarà les últimes novetats en telefonia mòbil.

Un dels eixos centrals de la setmana serà el debat entre llibertat i seguretat, una dicotomia reoberta a Europa arran dels atemptats de París i Brussel·les.

Al llarg de cinc dies, passaran per la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya una vintena d’experts en digitalització, accessibilitat i innovació social per reflexionar sobre l’impacte de les noves tecnologies en la nostra societat.

La dotzena edició de l’E-Week, la setmana digital a Vic, arrencarà dilluns vinent. El debat sobre si cal renunciar a part de les llibertats individuals per reforçar la seguretat serà un dels eixos centrals del certamen, que portarà a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya experts en l’àmbit de la digitalització, l’accessibilitat i la innovació social per reflexionar sobre l’impacte de les noves tecnologies en la societat. El vicerector de Recerca i Professorat, Jordi Villà, inaugurarà la setmana dilluns en un acte a la Sala Segimon Serrallonga amb el degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC), Xavier Ferràs, i la professora i coordinadora de l’E-Week, Montse Casas. A continuació, el gerent d’Enginyeria de Telefónica, Martín Balbuena, presentarà les últimes novetats del Mobile World Congress en la conferència inaugural.

Els atemptats a París i Brussel·les han reobert el debat a Europa sobre la necessitat de prioritzar la seguretat per davant de la preservació de les llibertats individuals. L’expert del Center for Global Communications Studies de la Universitat de Pennsylvania, Joan Barata, abordarà aquesta dicotomia amb la conferència ‘Llibertat d’expressió i control d’internet després de Charlie Hebdo’, que tindrà lloc dimecres a les onze a la sala Sagimon Serrallonga. Al mateix espai, l’endemà a les deu, els investigadors de l’Institut de Dret i Tecnologia de la UAB, Emma Teodoro i Jorge González, parlaran de com s’ha de gestionar la privacitat en la societat de la informació.

Més enllà del debat entre llibertat i seguretat, l’E-Week també aprofundirà en l’anàlisi del canvi social que es genera a partir de l’ús de les noves tecnologies. En aquest sentit, la responsable de Noves Finestres de Mitjans Digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Judith Argila, explicarà l’impacte que han tingut les noves plataformes en els mitjans de comunicació en una conferència dijous a dos quarts de dotze a la Sala Segimon Serrallonga. Una hora més tard, al mateix espai, el director de Tecnologia, Innovació i Sistemes de RTVE, Pere Vila, parlarà de les possibilitats que han obert les innovacions tecnològiques en el camp de la comunicació.

També passarà per l’E-Week el realitzador dels Telenotícies de TV3, Marc Sansa, amb una xerrada dimarts a la sala Mercè Torrents. La setmana es tancarà oficialment divendres a la sala Segimon Serrallonga amb l’acte de cloenda, que presidirà el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, i on també assistiran Xavier Ferràs i Montse Casas.

L’E-Week s’organitza amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vic, Creacció, el Centre d’Integració Tecnològica de Vic i el BBVA. L’objectiu de la setmana digital és generar espais de reflexió al voltant de les noves tecnologies a partir de l’anàlisi de professionals. Enguany, la digitalització, l’accessibilitat i la innovació social són les tres potes que estructuren un programa interdisciplinari que comptarà amb la participació d’una vintena d’experts de diverses àrees de coneixement.♦

 

PROGRAMA de l’E-Week … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere