Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Associació Antisida de Lleida participa a la prova pilot europea per oferir la prova del VIH a poblacions vulnerables

Notícia anterior
Notícia posterior

 

sida-300x193

L’Associació Antisida de Lleida participa en el projecte europeu Euro HIV EDAT, finançat per la Comissió Europea amb l’objectiu d’oferir la prova del VIH en programes d’apropament al carrer adreçats a poblacions vulnerables (treballadors/es sexuals, homes que tenen sexe amb homes i persones immigrants), mitjançant la recollida d’una mostra de saliva. Amb aquesta intervenció es pretén arribar a persones amb alt risc d’infecció allunyades dels circuits de prevenció i assistència habituals.

A Catalunya, les ONGs Stop Sida i Àmbit Prevenció també participen en el projecte, coordinat pel CEEISCAT en col·laboració amb l’Institut de Medicina Tropical d’Anvers (Bèlgica).

El projecte Euro HIV EDAT compta amb el doble propòsit de generar coneixement operatiu per millorar el rendiment dels programes de cribratge comunitari i introduir les noves tecnologies en la millora el diagnòstic i tractament precoç del VIH. En el projecte -liderat pel Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya (CEEISCAT)-Agència de Salut Pública de Catalunya- hi participen 13 socis de 8 països europeus (l’estat espanyol, França, Portugal, Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Eslovènia i Romania) i 14 països col·laboradors (l’estat espanyol, Gran Bretanya, Itàlia, Països Baixos, Portugal, Letònia, Lituània, Estònia, Sèrbia, Grècia, Bèlgica, Noruega, Polònia i Croàcia) i tindrà una durada de 3 anys.

L’Associació Antisida de Lleida ha realitzat ja una primera prospecció pels diferents locals i en el mes d’abril s’iniciarà el projecte. La novetat d’aquesta intervenció és que els participants podran consultar el resultat de la seva prova a un lloc web segur a través d’internet. Una vegada el resultat de la prova estigui disponible, els participants rebran un correu electrònic amb el corresponent enllaç al qual caldrà accedir amb una contrasenya personal. Aquest web inclourà també missatges preventius i de promoció de la salut sexual, així com llocs de derivació en cas de que el usuari precisi informació addicional o hagi de confirmar els seus resultats amb una prova estàndard.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere