Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UdG i l’Institut de Palamós organitzen un congrés internacional sobre comunicació transmedia

Notícia anterior
Notícia posterior

transmedia-storytelling11

El grup de recerca d’Anàlisi de la Recepció de les Pantalles Audiovisuals (ARPA) de la Universitat de Girona, juntament amb l’Institut de Palamós, organitza el congrés internacional “Communication and Education by Transmedia”, que tindrà lloc del 20 al 22 d’abril a l’edifici de Sant Domènec.

El concepte de narrativa transmedia o trasmediàtica (transmedia storytelling en anglès)és un nou concepte de relat comunicatiu en què el missatge es desplega a través de diversos canals de comunicació amb la particularitat que el públic participa activament recreant la narració i expandint el missatge. En aquest procés, els continguts s’adapten als diferents formats (blocs, llibres, vídeos, fotografies, jocs, etc…) de manera que enganxin (en anglès engage) i impregnin el dia a dia de l’usuari.

Per a la investigadora Carme Echazarreta, directora del grup de recerca ARPA i organitzadora del congrés, és “una oportunitat única per accedir a les tendències d’avantguarda en comunicació”, que “indubtablement tenen incidència cabdal en l’educació”, i per conèixer de primera mà els especialistes “amb més reconeixement internacional en aquest àmbit”.

El britànic Robert Pratten, màxim exponent d’aquest model comunicatiu, i fundador de Transmedia Storyteller Ltd, pronunciarà la conferència inaugural que, amb el títol ‘Transformative Transmedia Experiences’, tindrà lloc el 20 d’abril a les 10h.

Les conferències plenàries dels dies 21 i 22 d’abril (12h) seran, respectivament, a càrrec de Muriel Robinson (Contentious technologies and education for the future) i de Carlos Alberto Scolari (Transmedia Literacy), referència de la narrativa transmedia a Catalunya i a l’Estat espanyol, que pronunciarà la conferència final.

Així mateix, s’han previst cinc panells a l’entorn de Jocs i educació, TIC a l’escola, Educació, transmedia i comunicació, Comunicació social i TIC i Competència digital.

Aquesta trobada acadèmica, que aplegarà prop de 150 participants, s’organitza en el marc del programa de la Comissió Europea Erasmus+, centrat en l’ús de les TIC en el món educatiu i, més concretament, en el concepte transmedia aplicat a l’aula, i que coordina l’Institut de Palamós.♦

Web del Congrés … CLICAR AQUÍ

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere