Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Consell de Solidaritat i Cooperació proposa que l’exèrcit compleixi un codi ètic si vol seguir a Expojove Girona

Notícia anterior
Notícia posterior

Sin título

Una comissió del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació s’ha reunit per abordar la polèmica generada per la participació de l’exèrcit a la fira Expojove, que es va clausurar dissabte. La comissió ha proposat a Fira de Girona que qualsevol entitat que vulgui participar d’un saló o fira hagi de complir un codi ètic. Aquesta seria una mesura que permetria modificar les bases de participació i que podria deixar fora l’exèrcit de la propera edició.

La directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, ha pres nota de la demanda i assegura que ho elevarà al Patronat de la fira, que té la propera reunió al juny. Per la seva banda, el regidor de Cooperació, Cristòbal Sànchez, ha assenyalat que la proposta s’emmarca dins del projecte ‘Girona, ciutat de pau i drets humans’ i que no només afectaria la polèmica de l’exèrcit i Expojove sinó que aquest codi ètic es podria aplicar a possibles casos que es donessin en un futur.

L’exèrcit fa onze anys que té un estand a la fira Expojove, adreçada a orientar i trobar feina als joves gironins. Aquest any, la polèmica ha tornat al saló i una vintena de persones de la Xarxa pels Drets Humans de Girona i Salt van protestar per la seva presència. L’exèrcit compleix tots els requisits actuals per tenir estand propi al saló però al consell municipal li preocupa la polèmica que genera la seva presència, per això va crear fa unes setmanes una comissió específica per tractar aquest tema. El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació està format per tots els grups polítics de l’ajuntament, d’altres entitats i ONG i està presidit per l’alcaldessa, Marta Madrenas. Aquesta comissió s’ha reunit aquest dilluns per posar sobre la taula una proposta: la creació d’un codi ètic que sigui requisit imprescindible per poder participar de qualsevol activitat o saló que s’organitzi a la Fira de Girona. Això, per tant, podria deixar fora l’exèrcit de la propera edició de l’Expojove. A banda de representant de la comissió, a la reunió hi han assistit els organitzadors d’Expojove: la directora de la Fira de Girona, Coralí Cunyat, el director dels serveis territorials d’Ensenyament, Josep Polanco, i el conseller d’Ensenyament al Gironès, Francesc Triola. El regidor de Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Cristòbal Sànchez, ha destacat que el que busquen és que es respectin “els valors de la pau i els drets humans” i que la proposta s’emmarca dins el projecte ‘Girona, ciutat de pau i de drets humans’. “Igual que Girona és una ciutat educadora, volem donar una imatge de respecte als drets humans i als valors de la pau”, ha remarcat.

La decisió es prendrà al patronat de la Fira, al juny

De moment, es tracta només d’una proposta que caldrà que es debati en el sí de Fira de Girona. La directora, Coralí Cunyat, ha recordat que Fira de Girona és una fundació i que caldrà elevar aquesta proposta al comitè executiu i al patronat. La fundació de la fira està formada per l’Ajuntament de Girona, la Cambra de Comerç, la Diputació i la Generalitat i la propera reunió del patronat és al juny. Cunyat, però, també ha deixat clar que en la propera reunió del patronat també traslladarà la valoració dels organitzadors de l’Expojove. “L’essència d’aquesta fira és l’orientació i l’ocupabilitat dels joves i hem de mirar com encaixa la petició de la responsabilitat respecte els valors de la ciutat de la pau amb l’objectiu dels organitzadors d’Expojove”, ha dit.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere