Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Taller d’sketching científic al CRAG / Campus de la UAB

Notícia anterior
Notícia posterior

chuckmclachlan-SketchingLayeredObjects

El proper dissabte 30 d’abril, de 10h a 14h, el Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) organitza un taller obert de dibuix al natural (sketching) sobre la recerca que es desenvolupa al centre. L’activitat comptarà amb la participació dels sketchers professionals Cristina Curto, Maru, Swasky, Santi Sallés i Alejandro Santos.

El Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) convoca els amants del dibuix a un matí de portes obertes el proper dissabte 30 d’abril, de 10h a 14h. Investigadors del centre explicaran de manera molt divulgativa, en què consisteix la seva tasca i com repercuteix en la societat. Els científics prepararan, a més, tot un seguit d’experiments per complementar les explicacions, i amb suport visual per facilitar la comprensió d’alguns conceptes.

Els sketchers assistents hauran de plasmar la seva experiència en un dibuix al natural que reflecteixi allò que veuen, comprenen o els sorprèn. Amb aquests dibuixos es realitzarà una exposició itinerant a Barcelona i al campus de la UAB a finals d’any. L’activitat comptarà amb la participació dels sketchers professionals Cristina Curto, Maru, Swasky, Santi Sallés i Alejandro Santos.

El taller és la continuació de la iniciativa que va tenir lloc el passat 3 de març, quan cinc dibuixants professionals van passar un matí al CRAG acompanyats d’un grup d’investigadors que els van explicar en què consistia la seva tasca al centre i quins eren els objectius de les seves investigacions.Els dibuixos resultants d’aquesta sessió de sketching professional formaran el gruix principal del Quadern de Viatge SKETCHING CRAG que té com a objectiu principal donar a conèixer al conjunt de la societat la tasca que es desenvolupa al CRAG.
 
Sketching
 
L’Urban Sketching (USK) és un moviment artístic que fomenta la pràctica del dibuix in situ i l’observació directa de l’entorn. Des que l’any 2008 el Gabriel Campanario (dibuixant barceloní instal·lat als Estats Units) va obrir una compte Flickr per compartir els seus dibuixos, la comunitat de sketchers no ha parat de créixer. Como a moviment cultural, l’USK disposa d’un manifest de vuit punts que resumeix la seva filosofia: respecte a la diversitat d’estils, fidelitat a les escenes, companyonia, ajuda mútua i compartició dels dibuixos a través de plataformes, tot fent d’internet un museu de lliure accés.
 
Sobre el CRAG

El Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG), situat al campus de la UAB, és un centre de recerca que forma part del sistema CERCA de la Generalitat de Catalunya. Format per un consorci de quatre institucions (CSIC, IRTA, UAB i UB), al CRAG hi treballen prop de 200 persones que es dediquen a investigar i experimentar amb els gens de les plantes i els animals. Amb els resultats obtinguts podem fer front a reptes com el canvi climàtic, l’escassetat d’aigua i de recursos energètics o les plagues, entre d’altres. D’aquesta manera el CRAG contribueix al desenvolupament sostenible i de qualitat de l’agricultura i la ramaderia, i a la producció d’aliments sans i de qualitat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere