Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

PROGRAMA ENGEGA!: El Parc de Recerca UAB, la Fundació Repsol i KIC InnoEnergy col·laboren per generar solucions de mercat al sector de l’eficiència energètica

Notícia anterior
Notícia posterior

innovation

El Programa Engega! formarà a 41 investigadors i estudiants i els donarà les eines necessàries per trobar la millor aplicació de la seva tecnologia i com portar-la al mercat el més ràpid possible i de manera segura.

Avui dilluns 25 d’abril ha arrencat el Programa Engega!, una nova proposta formativa que pretén ajudar als investigadors del campus de la UAB a trobar noves aplicacions de les seves tecnologies per al sector de l’eficiència energètica, en forma de solucions de mercat.

La primera edició del Programa compta amb 41 participants, que treballaran en 12 projectes. Durant nou sessions, diferents expert els introduiran conceptes com el Lean Start up, el Business Model Canvas, la propietat intel·lectual, finançament, etc. D’aquesta manera, els participants obtindran les eines necessàries per elaborar un pla de treball a tres anys del seu projecte, que els donarà l’oportunitat de ser seleccionats a la fase II d’avaluació externa del Fons d’Emprenedors de Fundació Repsol i del programa d’acceleració KIC InnoEnergy Highway®. 

El Programa està impulsat pel Parc de Recerca UAB, la Fundació Repsol i KIC InnoEnergy, amb el suport de Demeter Partners. La col·laboració entre les quatre entitats ofereix l’oportunitat als participants de col·laborar amb els agents promotors del sector energètic, que els donaran suport per consolidar el seu projecte. “És important engegar iniciatives conjuntes entre els investigadors i els agents promotors del sector per tal que les idees que neixen i es desenvolupen als laboratoris dels grups i centres de recerca de la Universitat arribin al mercat i es puguin convertir en solucions. A més, aquesta col·laboració permet als investigadors conèixer i identificar els problemes reals  de la indústria i aplicar la recerca per solucionar-los”, destaca Buenaventura Guamis, director del Parc de Recerca UAB. 

Projectes innovadores en l’àmbit de l’eficiència i l’estalvi energètic

Els participants del Programa Engega! treballaran per fer madurar els seus projectes, que destaquen per utilitzar procediments o tecnologies que impliquen aportacions significatives en l’àmbit de l’eficiència i l’estalvi energètic. Per exemple, entre els projectes presentats hi ha un dispositiu que obté energia de les vibracions ambientals i que permetria alimentar petits sensors o dispositius que no requereixin massa potència per funcionar; un sistema intel·ligent i autònom per monitoritzar i tractar les aigües; una bateria de flux basada en materials reciclats i de baix cost; un sistema per capturar el CO2 que emeten els cotxes en túnels o llocs d’alta concentració i recuperar-lo com hidrocarbur, i reduir així la contaminació;  l’aplicació de cel·les solars flexibles en tendals per a l’estalvi energètic de les llars, o el disseny de vidres transparents o translúcids amb dispositius termoelèctrics per generar energia elèctrica a partir de la diferència de temperatura, entre d’altres.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere