Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Convocat el Premi ECOINNOVAS a la millor tesi doctoral en innovació per al desenvolupament de l’agricultura sostenible

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

patricia1

Futureco Bioscience convoca la primera edició de Ecoinnovas, premi iberoamericà a la innovació per al desenvolupament de l’agricultura sostenible.
 
Aquest premi vol llorejar la millor tesi doctoral pel seu valor innovador en la reducció de l’impacte de l’agricultura en el medi ambient, que hagi estat publicada en els últims 3 anys en els països iberoamericans en què l’empresa Futureco Bioscience hi és present: Argentina, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Equador, Espanya, Guatemala, Hondures, Mèxic, Portugal, Perú i República Dominicana.
 
Els àmbits de la recerca a presentar són amplis. Abasten tècniques de producció agrícola, gestió d’explotacions agrícoles, maquinària, productes agrícoles com agroquímics i agrobiològics, infraestructures, tècniques de processament i maneig integrat, així com programari i automatismes aplicats a l’agricultura, entre d’altres. El que han de tenir en comú les tesis que es presentin és el seu valor innovador per al foment d’una agricultura més sostenible, regeneradora del medi ambient o de baix impacte sobre el mateix.
 
Entre els criteris de valoració per part del jurat, s’inclouran a més aspectes com la contribució de la recerca a la millora mediambiental, des de les perspectives dels Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 (ODS) proposats per l’ONU, com són la producció i consum responsables (ODS 12), el clima (ODS 13) i la biodiversitat (ODS 15). També es valorarà la contribució a la comunitat científica i la recerca aplicada en l’àmbit de la tesi; i la contribució a la comunitat agrícola i la societat de consum.
 
El premi consistirà en un guardó amb una dotació econòmica de 3.000 euros i una visita a les instal·lacions de Futureco Bioscience a Barcelona, així com la participació en una taula rodona en la cerimònia de lliurament dels premis, juntament amb membres del jurat, per a debatre les tendències de investigació aplicada en agricultura sostenible.
 
Per a participar i presentar les candidatures s’ha d’accedir a les bases i al formulari de presentació de candidatures a través del web de Futureco Bioscience: http://www.futurecobioscience.com/ o en aquest enllaç. El termini de presentació finalitza el 5 d’agost de 2016. Tot i que els formularis de les candidatures s’han de presentar en castellà, les tesis poden estar publicades en anglès o en qualsevol idioma oficial dels països que poden participar.

El premi compta amb la col·laboració d’entitats com l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) o la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), entre altres que van sumant-se al seu suport. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere