Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La URV tanca el 2015 amb un romanent d’1,08 MEUR i en destinarà més de la meitat a reformes d’infraestructura

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

descarga

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha tancat l’exercici econòmic del 2015 amb un romanent de tresoreria positiu d’1,08 MEUR. El rector, Josep Anton Ferré, ha explicat aquest dijous (28/04/2016) que el desviament s’explica per la matriculació de més alumnes dels previstos i per la reducció de les despeses energètiques i de personal. El Consell de Govern ha aprovat destinar el romanent a diverses actuacions: 600.000 euros per a reformes d’infraestructures, 300.000 per al programa de captació de talent ICREA, 150.000 al actes de commemoració dels 25 anys de la URV i 29.010 al conveni CRUE-Cedro pels drets d’autor. D’altra banda, la institució ha donat llum verda un conveni amb l’escola de negocis ESIC perquè imparteixi els seus estudis de màrqueting a Barcelona com a centre adscrit a la URV. El Consell de Govern també ha aprovat les propostes d’Honoris Causa pel curs vinent, que seran Ramón Gomís, catedràtic de Medicina de la UB, i Miquel Torres, enòleg i president de Bodegas Torres.

Segons s’ha detallat en l’informe de 2015, la URV va ingressar 63,1 milions d’euros per ajuts del pressupost públic, 23,3 milions d’euros per les taxes, 11,6 milions d’euros per projectes i 3,4 milions d’euros per altres conceptes. El rector de la Universitat Rovira i Virgili, Joan Ferré, ha destacat la importància de les taxes en els ingressos. Juntament en registrar més alumnes matriculats dels previstos, tant de grau com de doctorat, els ingressos addicionals van arribar als 648.000 euros. Per altra banda, es van reduir les despeses en 430.000 euros, en bona part per una reducció dels costos energètics, gràcies a la compra d’energia de manera consorciada entre totes les universitats catalanes. “Una plantilla jove i feminitzada”, i les conseqüents baixes i reduccions de jornada han estat també, segons ha apuntat el rector de la URV, un dels motius de la reducció de despeses de personal. Per a Ferré, ara el repte és ampliar el pressupost de la universitat i assolir “la suficiència econòmica”. Si els recursos augmentessin, el rector de la URV té clar que “la meitat” es dedicarien a abaratir les matrícules com també a equiparar els preus de màster als de graus per incentivar que els cursin més estudiants. “L’altre gran repte són les inversions que ens falten. Tenim 160 metres quadrats de sostre construïts però alguns espais necessiten renovar-se de forma urgent”, ha apuntat Ferré, posant com exemple la facultat d’educació o el trasllat de la facultat de medicina al costat de l’Hospital Sant Joan de Reus. Una de les fites de la URV és reactivar el pla d’inversions amb un acord amb la Generalitat que determini els terminis i possibilitats de les actuacions pendents. Mentre, es destinaran els diners del romanent aconseguit el 2015 en la rehabilitació d’espais per unificar les cinc secretaries al Campus de Sescelades, en fer noves aules o en reformar les estructures de gestió, entre altres. El rector ha descartat destinar el milió d’euros de superàvit a rebaixar el cost de les matrícules perquè es tracta d’una situació circumstancial que no tindria garantida la continuïtat en els següents cursos. Actualment, ha apuntat, es destinen més de 2 milions d’euros en beques.

Conveni per oferir titulació en màrqueting a Barcelona

El rector de la URV, Joan Ferré, ha qualificat de “bona notícia” el conveni tancat amb l’escola de negocis ESIC per impartir titulació oficial dels seus estudis de màrqueting a Barcelona, com a centre adscrit a la URV. “No competeix amb nosaltres, s’ofereixen els estudis fora del nostre àmbit natural d’influència i, a més, és una titulació que no tenim directament. Suposarà una aliança que ens pot afavorir a uns i altres”, ha apuntat. ESIC és una reconeguda escola amb presència a moltes ciutats espanyoles i amb titulacions oficials a Madrid, amb adscripció a la Universitat Rei Juan Carlos, i a Alacant amb adscripció Universitat Miguel Hernández. El rector també ha defensat que les tesis defensades a la URV s’hagin gairebé triplicat en una dècada. El curs 2004/2005, es van defensar a la Rovira i Virgili 70 tesis i el curs 2014/2015 van ser 191, més de la meitat amb menció europea o internacional, fet que facilita als estudiants completar els estudis fora i fer-ho en anglès.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere