Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Fira RETRÒPOLIS a la Universitat Politècnica de València

Notícia anterior
Notícia posterior

images

L’ETSINF-UPV celebra, del 30 d’abril al 5 de maig, la I Fira de Retroinformàtica i Videojocs, amb tornejos, exposicions i molt més

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica de la Universitat Politècnica de València (ETSINF-UPV) celebra, des del dissabte 30 d’abril fins al dijous 5 de maig, Retròpolis, la I Fira de Retroinformàtica i Videojocs.

Dotada d’un programa complet i amb múltiples activitats, Retròpolis inclourà la celebració de tornejos i conferències, així com l’obertura al públic, amb entrada lliure, de dues importants mostres vinculades al gènere.

Competicions de ‘Sonic’ (Megadrive) i ‘Poogaboo’, ‘remake’ per Ópera Soft de ‘La Pulga’, el primer videojoc espanyol

Demà dissabte, a partir de les 11 hores, començaran de manera simultània les dues competicions. D’una banda, amb motiu del 25 aniversari del llançament de Sonic The Hedgehog, Retròpolis celebrarà un torneig en el qual els jugadors intentaran obtenir la major puntuació en la primera pantalla del joc de Megadrive.

Al mateix temps, el Museu en Viu de l’ETSINF-UPV acollirà un altre torneig, en aquest cas, de Poogaboo, la nova versió realitzada per Ópera Soft sobre La Pulga, el primer videojoc espanyol.

Exposició de videojocs sobre ‘Star Wars’ i 30 aniversari d’Ópera Soft

D’altra banda, amb motiu de la commemoració el pròxim 4 de maig del dia internacional de la saga, Retròpolis ofereix una exposició sobre Star Wars. Els visitants hi podran gaudir d’un recorregut pels videojocs més rellevants de la saga, creats entre ela anys 1982 i 2008, quasi un centenar de productes creats per a una trentena d’ordinadors i consoles diferents, pertanyents a gèneres molt diversos.

Al seu torn, el Museu en Viu exhibirà una mostra interactiva en homenatge al 30 aniversari d’Ópera Soft. Gràcies a aquesta mostra, els ordinadors de 8 bits que integren la sala es posaran a la disposició del públic per rememorar el catàleg de la popular companyia madrilenya.

Conferències, podcasts en directe, un taller, una visita guiada i un mercat ambulant completen el programa

En el programa del dissabte, Retròpolis inclou quatre conferències, impartides per José Vicente Pons (Ópera Soft) -“Com vaig començar a programar videojocs”-, Fran Gallego -“CP Ctelera: creant un joc per a Amstrad en una hora” -, Manuel Pazos i Daniel Celemín -“L’Abadia del Crim Extensum”-, i Paco Portalo (coautor de La Pulga i soci d’honor de l’associació Retroacción) -“Els videojocs com a paradigma d’innovació en els orígens de la indústria del programari espanyol”.

Al costat de tot això, el Taller de Creació de Videojocs impartit per Carlos Gracia -professor d’informàtica i màrqueting, escriptor i investigador d’antropologia del videojoc-, la visita guiada al Museu d’Informàtica i un mercat ambulant completen les activitats de la fira.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere