Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Un edifici dissenyat per estudiants de la Universitat d’Alacant guanya el premi al Millor Edifici Públic del Món 2015: Gala de lliurament el 12 de maig

Notícia anterior
Notícia posterior

CRYSTALZOO

El jurat dels prestigiosos premis internacionals d’arquitectura i disseny Architizer A+Awards ha elegit l‘Extensió Administrativa de Bello Horizonte de la Nucia, de l’estudi d’arquitectes alacantí Crystalzoo, com el Millor Edifici Públic de l’Any. L’edifici de la Nucia va quedar en primera posició, per davant de projectes molt més grans i ambiciosos situats a Noruega, Hong Kong, Senegal i Estats Units.

Es tracta d’un dels certàmens d’arquitectura més importants del món, que cada any concedeix el prestigiós portal d’arquitectura Architzer. Guardons que compten amb la col·laboració de The Wall Street Journal i les prestigioses escoles d’arquitectura de Nova York i de Chicago (Illinois). De fet, la gala de lliurament de premi dels Architizer A+Awards 2016 es realitzarà el pròxim 12 de maig dins de la passarel·la NYCxDesign, Setmana del Disseny de Nova York i serà retransmesa en les mítiques pantalles gegants de Times Square.

L’edifici de l’Extensió Administrativa de Bello Horizonte de la Nucia va ser dissenyat per l’arquitecte José Luis Campo de Crytalzoo i promogut per la Conselleria d’Infraestructures de la Generalitat Valenciana. Aquest edifici de cent cinquanta metres quadrats, construït per PROM95 i moblat per ACTIU, va ser inaugurat l’octubre de 2013 dins del programa de descentralització de l’administració de l’Ajuntament de la Nucia. A més del seu caràcter representatiu, és un edifici de baix cost, sensible a l’entorn, en el qual destaca la geometria i el colorisme. La construcció, amb tecnologia del país, a més de respondre a principis bàsics de sostenibilitat, es mostra amb el recobriment ceràmic de les seues façanes i cobertes realitzada amb processos industrials tradicionals per Ceràmica Cumella. És per aquesta raó que l’Extensió Administrativa de Bello Horizonte ha sigut reconeguda prèviament amb una menció en els Premis Internacionals Ascer de Ceràmica 2015 i seleccionada pel portal novaiorquès especialitzat en arquitectura i disseny KNSTRCT com una de les divuit millors obres d’arquitectura del món del 2014.

Crystalzoo està formada sobretot per estudiants de la UA. Entre els integrants de l’equip en l’actualitat i que van formar part del projecte hi ha Francisco Tomás Espí Ruano 2006, Juan Parra Sánchez 2006, David Fuente Castro 2005, Ana Cantero Marhuenda 2004, Carlos Mazón Godoy 2010, Rubén Alonso Villodre 2011, Fernando Such Berenguer, estudiant, Ivon Omar Fernández, arquitecte tècnic que actualment cursa estudis superiors en la UA, i José Luis Campos Rosique, que va cursar el màster d’Arquitectura en la UA en 2006/2007.

En la categoria Institutional-Government & Municipal Buildings dels premis Architizer (Architizer A+Awards) l’Extensió de la Nucia va competir amb la resta d’edificis nominats: el Centre del Congrés de Dakar (Senegal) de Tabanlioglu Architects, el Crematori de Wo Hop Skek (Hong Kong, Xina) d’Architectural Services Department de Hong Kong, Fire Station 76 (Gresham, Estat Units) de Hennebery Eddy Architects, Inc. i el Centre Cultural de Stjørdal (Noruega) per Reiulf Ramstad Architects.

L’Extensió Administrativa va rebre el primer premi del jurat, que estava format per mes de tres-centes personalitats, les quals han valorat la forma, la funció i la innovació dels projectes presentat de mes de cent països. En formaven part, entre altres, els arquitectes Steven Holl, Sou Fujimoto, Dominic Perrault, Toshiko Mori, Elizabeth Diller i Charles Renfro (Diller Scofidio+Renfro), Bjarke Ingels (BIG), Julien De Smedt (JDS architect), Brandon Haw (Foster and Partners) Fernando Romero (Frre), Mark Jensen (Jensen Architects), Winy Maas (MVRDV), Terence Riley (RCKa) Ben Van Berkel (UN studio), Dt. Yansong (MAD), Juergen Mayer (J Mayer), Enrique Norten (ten Architects) i Fiona Cousins (ARUP).

Del món on line destaquen Charles Adler, fundador de Kickstarter, Tony Chambers editor de Wallpaper, Evan Sharp confundador de Pinterest o Macus Fairs Editor de Dezeen.

Del món de l’art destaquen Pedro Gadanho, director del MOMA, Terence Riley, crític d’arquitectura i art de RCKa, i l’artista Olafur Eliasson.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere