Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’empresa biotecnològica catalana Ability Pharmaceuticals signa un acord de llicència amb SciClone Pharmaceuticals per al seu fàrmac contra el càncer ABTL0812 per al mercat xinès

Notícia anterior
Notícia posterior

Marketing-in-China-with-Sampi

La col·laboració, amb un volum potencial de més de 20 milions de dòlars, impulsa el desenvolupament d’un inhibidor de la via PI3K/Akt/mTOR completament diferenciat de la resta.

ABTL0812 es troba actualment en assajos clínics fase 2 a Barcelona per tractar el càncer de pulmó i d’endometri.

Es tracta del primer acord específic per a la Xina signat per una empresa biofarmacèutica a l’estat espanyol.

 

Ability Pharmaceuticals, SL ha anunciat avui que ha arribat a un acord amb la companyia dels Estats Units cotitzada al NASDAQ SciClone Pharmaceuticals, Inc. (SCLN) en el qual li concedeix una llicència exclusiva per desenvolupar i comercialitzar el seu nou agent contra el càncer ABTL0812 a la Xina i alguns territoris veïns.

Sota els termes de l’acord, AbilityPharma ha concedit a SciClone els drets exclusius per desenvolupar, comercialitzar, distribuir i vendre ABTL0812 a la Xina, així com també a Hong Kong, Macau, Taiwan i Vietnam, donant-li també accés a altres compostos derivats en desenvolupament (follow-ups). AbilityPharma ha rebut un pagament a la signatura de l’acord i uns pagaments per finançar la recerca, i també rebrà pagaments futurs per fites de desenvolupament i per vendes, amb un total potencial de més de 20 milions de dòlars. AbilityPharma també rebrà royalties sobre les vendes. SciClone serà responsable de tots els aspectes del desenvolupament i comercialització de productes en els països llicenciats i tindrà accés a les dades generades per AbilityPharma.

Carles Domènech, director general i cofundador d’AbilityPharma, ha declarat: “Estem molt satisfets d’aquest acord amb SciClone, empresa dels Estats Units cotitzada al mercat de valors tecnològic NASDAQ, que té una forta presència en un mercat amb creixement molt ràpid com és el xinès, i que és una empresa que comparteix amb nosaltres l’entusiasme i el sentit d’urgència per aportar als pacients noves teràpies efectives contra el càncer. La col·laboració amb SciClone representa un suport molt significatiu als nostres esforços de desenvolupament”. Carles Domènech ha afegit: “Aquest acord representa el primer de la indústria biofarmacèutica catalana i espanyola signat per a la Xina, i n’estem molt orgullosos”.

 

Sobre ABTL0812

 ABTL0812 és un fàrmac contra el càncer en desenvolupament clínic Fase 2 a Catalunya. És un inhibidor de la via de senyalització PI3K/Akt/mTOR per al tractament de tumors sòlids totalment innovador (first-in-class). ABTL0812 té un nou mecanisme d’acció que ha demostrat alta eficàcia en diferents models tumorals, tant in vitro com in vivo, incloent-hi models de càncer resistents a altres fàrmacs. Regula a l’alça l’expressió de TRIB3, cosa que provoca la inhibició de la fosforilació d’Akt, i  una disminució d’activitat de mTORC1 (dades publicades a la prestigiosa revista Clinical Cancer Research, el desembre de 2015). ABTL0812 és actiu en models de tumors sòlids múltiples com a teràpia única i també com a potenciador de la quimioteràpia. El compost també juga un paper rellevant en el control de les cèl·lules mare tumorals.

AbilityPharma va completar fa uns mesos a Barcelona l’assaig clínic Fase 1/1b amb ABTL0812, administrat per via oral, en 29 pacients de càncer avançat amb tumors sòlids i va presentar els resultats de l’estudi a la Conferència Internacional sobre Dianes Moleculars i Teràpies del Càncer AACR-NCI-EORTC a Boston el novembre de 2015 (Vidal et al.). Aquest estudi clínic de primera administració del fàrmac a persones (first-in-humans) va ser dissenyat per explorar el perfil de seguretat i eficàcia del producte. L’assaig va demostrar una excel·lent seguretat i tolerabilitat en pacients que estaven progressant després de diverses línies de quimioteràpia prèvies, i es van obtenir diverses estabilitzacions de llarga durada de la malaltia, amb dos pacients estabilitzats durant més d’un any. L’estudi va demostrar la inhibició de la via PI3K/Akt/mTOR a través de biomarcadors, amb una correlació amb els nivells d’ABTL0812 en plasma. S’ha dissenyat un programa clínic de Fase 2 complet per a diferents tipus de càncer avançat, incloent-hi càncer de pulmó i d’endometri.  Cal destacar també que al 2015 les agències del medicament d’Europa (EMA) i dels Estats Units (FDA) van concedir a ABTL0812 l’estatus de medicament orfe per al càncer pediàtric neuroblastoma.

 Sobre Ability Pharmaceuticals

Ability Pharmaceuticals (www.abilitypharma.com) és una empresa biofarmacèutica catalana dedicada a la investigació de medicaments contra el càncer. Va ser constituïda el 2009 i té la seu a Cerdanyola del Vallès, al Parc Tecnològic del Vallès, i al Parc de Recerca UAB. A més d’ABTL0812, l’empresa compta amb un altre candidat a fàrmac, ABTL0815, que es troba en desenvolupament preclínic. Els socis de l’empresa són els seus fundadors,  inversors privats i  la societat de capital risc biotecnològica Inveready, , i compta amb el suport financer d’ACCIO (Govern de Catalunya), CDTI i MINECO (Govern d’Espanya).

 Sobre SciClone

SciClone Pharmaceuticals (www.sciclone.com) és una empresa farmacèutica dels Estats Units amb seu a Foster City (Califòrnia) que cotitza al NASDAQ sota el símbol SCLN. L’empresa genera ingressos a través de la seva implantació comercial a la Xina, on té una cartera de productes que abasta l’oncologia, les malalties infeccioses i els trastorns cardiovasculars. El principal producte originat per SciClone, ZADAXIN® (timalfasina), està aprovat en més de 30 països i s’utilitza  en el tractament de l’hepatitis B (VHB), l’hepatitis C (VHC), i certs tipus de càncer, i també com un adjuvant de vacunes. Sciclone ha llicenciat i comercialitzat amb èxit productes amb potencial per convertir-se en uns futur líders de mercat i que impulsin el creixement a llarg termini de l’empresa, incloent-hi DC-Bead®, un nou tractament per al càncer de fetge.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere