Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitat de Barcelona: Noves sessions de l’espectacle “Pius Font i Quer, passió per la botànica”

Notícia anterior
Notícia posterior

Postal-Theatrum-Quer-A

El projecte Theatrum Sapientiae de La UB divulga, que dedica l’edició d’enguany al botànic Pius Font i Quer, ha programat noves sessions de Pius Font i Quer, passió per la botànica, per als mesos de maig, juny i juliol. La representació repassa la vida d’aquest botànic vocacional que, tot i ser químic de formació, quan tenia vint anys, després d’assistir a un curset que impartia el doctor Manuel Llenas, va descobrir la seva veritable passió: estudiar les plantes i transmetre aquest coneixement. Autor, entre d’altres, dels llibres Plantas medicinales. El Dioscórides renovado i del Diccionario de botánica, la seva obra científica va suposar un gran avenç per a la botànica catalana i espanyola. En el camp docent, la seva metodologia pedagògica, rigorosa i apassionada, va crear escola, i projectes iniciats per ell, com ara l’Institut Botànic, el Jardí Botànic de Montjuïc i la Flora dels Països Catalans, van ser continuats pels seus alumnes i deixebles.

Les dates disponibles per a veure l’espectacle són el 20 i el 27 de maig, i el 3 i el 17 de juny i l’1 de juliol. Totes les sessions tindran lloc a les 18 h a l’aula 110 de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona(Gran Via de les Corts Catalanes, 585. Barcelona). L’assistència a les sessions és gratuïta però requereix inscripció prèvia

L’obra situa l’acció en el moment en què Pius Font i Quer surt de la presó, després de dos anys de reclusió, acompanyat de la seva dona, Emília. De fet, ella narra als espectadors gran part de la vida del marit, mentre espera que sigui alliberat. I amb l’ajuda del recurs del salt enrere, en diversos moments, s’escenifiquen molts dels episodis de la seva carrera professional. 

L’assessorament científic de l’activitat Pius Font i Quer, passió per la botànica s’ha vehiculat a través dels experts de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona Ramon Maria Masalles, Joan Vallès Xirau i Josep Vigo, així com de Roser Guàrdia Rúbies, del Centre de Documentació de Biodiversitat Vegetal. 

Aquesta activitat té l’objectiu d’acostar a la societat personatges destacats de la ciència catalana. A través d’una experiència guiada i teatralitzada, el públic del Theatrum Sapientiae descobreix aspectes personals i professionals d’una personalitat rellevant i alhora coneix de més a prop la recerca i el coneixement que es generen a la Universitat. Aquest és el tercer espectacle del projecte Theatrum Sapientiae, que es va engegar el 2013 amb Ramon Margalef i l’aventura de la vida i que el 2014 va produir Jordi Rubió i l’esperit del llibre.♦

 

Formulari d’inscripció prèvia … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere