Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB dedica una setmana a mostrar la recerca

Notícia anterior
Notícia posterior

descarga

Del 17 al 19 de maig, els departaments vinculats a la Facultat de Filosofia i Lletres oferiran una mostra de les recerques que han dut a terme en els últims cinc anys, a través de conferències, exposicions i taules rodones. També s’hi presentarà la futura Xarxa d’Humanitats Digitals de la Universitat.

L’objectiu de la Facultat en organitzar aquestes jornades és potenciar la divulgació i la visibilitat de les investigacions realitzades al si dels seus departaments en l’últim quinquenni i posar de relleu la importància dels resultats obtinguts.

La Setmana comprèn nombroses activitats adreçades especialment als estudiants: taules rodones o conferències científiques que s’estendran més enllà de la setmana, presentació de grups i de noves publicacionsdiàlegs entre investigadors júniors i sèniors‘demos’ de noves tecnologies aplicades a la recerca, amb la col·laboració del Centre de Visió per Computació de la UAB, i la presentació dels màsters de cada departament.

En les activitats organitzades hi participen els departaments d’Antropologia Social i Cultural, Art i Musicologia, Filologia Anglesa i Germànica, Filologia Espanyola, Filologia Catalana, Filologia Francesa i Romànica, Història Moderna i Contemporània, Geografia, Prehistòria, Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana i Filosofia.

Tots els actes estaran envoltats literalment per una exposició de més de dues-centes obres en format llibre editades pel professorat i diversos plafons que informaran succintament i visual de les revistes científiques i de les xifres més significatives en relació amb la investigació que es fa al centre.

La UAB i les humanitats digitals

Les humanitats digitals tindran una especial rellevància en els actes programats, amb diverses activitats sobre resultats de recerca i xerrades sobre el seu ús i aplicació, entre les que destaca una de les conferències centrals de la setmana, que sota el títol “La cultura digital i les noves arquitectures de participació en les humanitats” impartirà Paul Spence, professor del King’s College London i un dels millors especialistes internacionals en aquesta disciplina, el dia 17 a les 11.30h.

A continuació de la dissertació de l’investigador britànic, hi haurà una presentació de Xarxa en Humanitats Digitals que està previst constituir en la Universitat, sota la coordinació del CORE de Patrimoni Cultural, per tal d’afavorir la col·laboració interdisciplinària en els projectes de recerca sobre les tecnologies digitals i les ciències humanes, les arts i les lletres. En la presentació participaran Oriol Vicente (CORE de Patrimoni Cultural), Àngela Serrano (Vicegerència de Recerca i Desenvolupament Estratègic), Alícia Fornés (Centre de Visió per Computador),Ramón Valdés (Director del Màster en Humanitats Digitals) i Raquel Piqué(professora del Departament de Prehistòria i vicedegana de Programació d’Estudis de Màster).

Una segona conferència central de la Setmana de la Recerca serà impartida perJosep Joan Moreso, director del Programa Recercaixa i President d’AQU Catalunya, el dia 18, a les 11,30 h. Moreso parlarà de l’estat actual i dels reptes futurs de la recerca en Humanitats i de la necessitat del seu finançament. ♦

 

Programa detallat … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere